Osnovan novi Pokret privrednika Srbije

BEOGRAD, 29. septembra 2011. (Beta) - Najuspešniji veliki i mali srpski biznismeni, njih oko 50, osnovali su danas Pokret privrednika Srbije čiji je cilj stvaranje boljih uslova za poslovanje i pokretanje Srbije.

"Pokret nije ničija interesna grupa i ne zastupamo interese velikog, srednjeg ili malog kapitala, već interese Srbije i oni su ispred svih naših interesa", kazao je koordinator tog pokreta i vlasnik kompanije PSP Farman Branislav Grujić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je naglasio da članovi novog pokreta žele da pomognu da se u Srbiji stvori kvalitetniji privredni ambijent, da se jednostavnije radi i da ljudi koji žive od svog rada mogu da jednostavnije i bolje da deluju.

"Mi apsolutno podržavamo državnu politiku, smatramo da je ona ispravna i ide u pravom smeru, ali smo duboko nezadovoljni načinom i brzinom kako se privredno-ekonomske reforme u celom sistemu sprovode", kazao je Grujić.

Osnivači Novog pokreta privrednika su pored Grujića, i počasni predsednik kompanije Tarket-Sintelon iz Bačke Palanke Nikola Pavličić, vlasnik kompanije Todor iz Vrnjačke Banje Mirko Todorović, generalni direktor Vitro grupe iz Beograda Dragoljub Lekić, Unija poslodavaca Srbije, potpredsednik kluba privrednika Bačke Palanke Aleksandar Borković, vlasnik kompanije Eurosalon Branislav Stojaković, poznati frizer iz Beograda Zoran Šobota i drugi.

...

Pogledajte još