Konkurs za Slobodnu zonu Junior do 15. novembra

BEOGRAD, 29. septembra 2011. (Beta) - Filmski festival Slobodna zona iz Beograda i Fejd in produkcija iz Zagreba pozvali su u četvrtak srednjoškolce iz regiona da do 15. novembra pošalju ideje za dokumentarni film i učestvuju na filmskom kampu "Slobodna zona Junior".

Konkurs, namenjen učenicima iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Kosova, počinje 1. oktobra, a autori 12 najzanimljvijih priča biće polaznici kampa, rečeno je na konferenciji za novinare.

Ideje za film i osnovne podatke srednjoškolci mogu poslati elektronskom poštom na adresu srednjeskole@freezonebelgrade.org ili poštom na adresu Kulturni centar Rex, Jevrejska 16, Beograd.

Kamp je podeljen u dva dela - prvi će od 9. do 23. januara biti održan na Paliću, a drugi za vreme prolećnog raspusta sledeće godine, kazala je direktorka projekta Maja Čečen. Prema njenim rečima, po završetku kampa troje najuspešnijih polaznika imaće priliku da snime svoje prve dokumentarne filmove.

Mentor kampa Rajko Petrović je kazao da će djaci učiti o pisanju scenarija, režiji, kameri, montaži, snimanju i dizajnu zvuka. On je dodao da su prvi put ove godine u kamp pozvani djaci iz regiona.

..

Pogledajte još