Ronaldinjo: Sanjam zlato na Olimpijskim igrama!

"Sanjam da osvojim zlato na Olimpijskim igrama. To je jedina titular koju nemam sa reprezentacijom", rekao je Ronaldinjo.

Vezni fudbaler učestvovao je dva puta na OI, ali je 2000. u Sidneju ispao u četvrtfinalu od Kameruna, a osam godina kasnije u Pekingu osvojio je bronzanu medalju.

Ronaldinjo je do sada osvojio Svetsko prvenstvo 2002. godine, Kup Amerike 1999. i Kup konfederacija 2005.

"Želim da idem korak po korak. Učestvovanje na OI će mi pomoći da budem u timu na Svetskom prvenstvu 2014. u mojoj zemlji, što je moj krajnji cilj", kazao je Ronaldinjo.

Na OI starosna granica fudbalera je 23 godine, ali svaka reprezentacija može da koristi tri ograča koja su starija od toga. Ronaldinjo je bio jedan od ta tri čoveka na OI u Pekingu 2008.

"Sada sam u reprezentaciji sa mnogobrojnim mladim fudbalerima i sjajno je igrati sa njima. Nejmar, Lukas i drugi su budućnost reprezentacije. Ja sam ovde da im pomognem svojim iskustvom i mislim da to deluje"
, istakao je Ronaldinjo.

Bivša zvezda Barselone nije učestvovao na Svetskom prvenstvu 2010. godine, ali je povratio mesto u reprezentaciji kada je iz Milana prešao u brazilski Flamengo, a nacionalni tim preuzeo Mano Menezeš.

Beta

Pogledajte još