Srbija u polufinalu!

Za ulazak u finale, reprezentacija Srbije će u subotu igrati protiv Turske, koja je priredila veliko iznenađenje pobedom u četvrtfinalu proti Rusije.

U najboljoj utakmici na ovom šampionatu, odbojkašice Srbije su gotovo deklasirale selekciju Poljske. U prva dva seta Poljakinje su bil potpuno nemoćne da se suprotstave reprezentativkama Srbije, a više borbe bilo je samo u trećem setu.

Večeras je u igri našeg tima sve funkcionsalo na najbolji način, a razliku je, više od bilo čega drugog, napravio izvanredan blok reprezentacije Srbije.

Zaustavljanje napada Poljakinja na mreži presudilo je u prvom setu, u kome je repreentacija Srbije iz bloka osvojila čak sedam poena, a na kraju je odlučilo i meč.

Poljska je u trećem setu vodila 24:22 i imala dve set lopte, da bi onda srpske modbojkašice postavile "zid" na mreži i iz bloka osvojile poslednja tri poena.

(old_image)

Izvanrednu igru večeras je prikazala tehničar našeg itma Maja Ognjenović, koja je praktično svaki put uspevala da pronađe najbole rešenje i da veoa često omogući saigračicama da smečuju bez bloka. Pored toga, osvojila je i sedam poena, pa ne bi bilo preterano reći da je bila najbolja igračica na utakmici.

Posebno raduje izuzetna mentalna snaga naših odbojkašica, koja je došla do izražaja u trećem setu. Poljska je gotovo čitavo vreme bila u prednosti, par puta i od četiri poena, ali izabranice Zorana Terzića ni u jednom trenutku nisu paničile, niti im je padala koncentracija.

Posle vođstva našeg tima od 21:20, Poljska je serijom od 4:1 uspela da dođe do dve vezane set lopte i tada je do izražaja došlo samopouzdanje i snaga našeg tima.

Posle idealnog prijema i dobro organizovanog napada reprezentacija Srbije je smanjila vođstvo Poljske na 24:23, da bi onda napadi Poljakinja tri puta zaredom bili zaustavljani blokom.

Tako su dvostruke prvakinje Evrope savladane sa maksimalnih 3:0, što će srpskim odbojkašicama sigurno uliti dodatno samopuzdanje i sigurnost uoči polufinalnog duela protiv Turske.

U drugom polufinalu sastaće se nacionalne selekcije Italije i Nemačke.

Srbija: Brakočević 10, Malagurski, Krsmanović 13, Malešević, Molnar 6, Antonijević, Vesović, Ognjenović 7, Nikolić 5, Ninković, Rašić 14, Ćebić.

Poljska:
Podolec 1, Kosek 9, Okunevska 5, Bednarek 2, Kacorovska 3, Jasevska 5, Kvjatkovska 1, Stras, Radecka 3, Maj, Vološ, Skovronska 21.

FoNet

Pogledajte još