Robi otvorio konkurs za napadača

Kada Roberta Prosinečkog pitate kog igrača bi najviše voleo da ima u timu iz njegove generacije, dobijate jasan odgovor: "To je bez sumnje Darko Pančev. Da imam njega u ekipi, pa ja bih se šalio sa svim rivalima u Srbiji"...

Veliki Žuti nije čovek koji igračima olako steže svilen gajtan oko vrata, niti lamentira nad sudbinom, ali Zvezdini rezultati na početku sezone i učinak napadača Kaluđerovića i Mezenge samo su potvrdili njegov rezon i tihu patnju za centarforom sličnom Pančevu. Zato je rukovodstvo kluba tokom letnjeg prelaznog roka na sve načine pokušavalo da izdejstvuje dolazak špica koji će praviti razliku, ali paraf na ugovor sa Crvenom zvezdom stavio je samo Brazilac Bruno Mezenga.

(old_image)

Iako je protiv Ventspilsa nagovestio da je on taj koji pravi razliku, u prvenstvenim okršajima, bar zasad, nije opravdao nadimak Leteća tvrđava. Kada se tome doda da je Andrija Kaluđerović post prekinuo u Lučanima i da se nada odlasku u inostranstvo, onda ne čudi što su odgovorni s Marakane u potaji otvorili konkurs za novog napadača.

Iskustvo iz pomenutog letnjeg prelaznog roka verovatno ih je naučilo da im špartanje širom Evrope i potezanje raznih veza neće pomoći da se domognu Kembela, Alvareza ili Paola Enrikea Filja. Grozna finansijska situacija praktično ih stavlja pred svršen čin i tera ih da osveženje u napadu potraže u Srbiji (tome u prilog ide ograničenje u broju stranaca). A i tu ima šta da se probere…

Posle samo mesec dana provedenih u Beogradu, Prosinečki je u zadnjem džepu farmerki držao papirić sa imenom napadača Rada Nemanje Kojića. Iz više izvora dobio je informaciju da je reč o najtalentovanijem špicu u Srbiji, koga je lom noge usporio u napretku. U tim trenucima Kojić je bio „debela rezerva“ u Radu, ali Robi se samo smeškao na konstataciju da rođeni Lozničanin nije vredan njegove pažnje.

(old_image)

"To vi kažete, ali ja imam drugačiju informaciju. Koliko znam, ozbiljan je špic", poručio je Prosinečki.

Da je imao pravu „pomoć prijatelja“ vidi se tek sada, pošto je Kojić postao uzdanica Rada i mlade reprezentacije. Reč je o ostrvskom tipu napadača koji bi u aktuelnoj postavci i taktici mogao da bude surovi egzekutor. Mada on će bez sumnje imati i nekoliko ozbiljnih konkurenata.

Jedan od njih je Nemanja Milić iz OFK Beograda, mada je rođeni Somborac više krilni napadač i teško da bi doneo kvalitet više pored Lazovića, Borhe i Vinisijusa Pašeka. Postoji takođe mišljenje da bi se Jovan Damjanović nadavao golova u dresu Crvene zvezde, ali ako slede trend povratka nekadašnjih igrača, onda bi Lukić i Adžić mogli da zaustave potragu u Nantu. Filip Đorđević, jedan od mnogobrojnih odbeglih Zvezdinih sinova godinama igra uspešno u Francuskoj i sigurno je da bi imao motiv da se vrati u matični klub.

(old_image)

Naravno, povratak Đorđeviča biće jako teško izdejstvovati jer se odavno nalazi na skeneru Olimpijakosa i nemačkih klubova, ali bi to bio dokaz da se uprava priprema za novu evropsku epizodu. Zato će potraga za napadačem do januara naredne godine biti odrađena pod radnim naslovom „Greške ne sme da bude“. Grešku nije zaslužio ni Robert Prosinečki, koji se u razgovoru s pretpostavljenima često šali:

"Dovidite mi Suareza iz Liverpula, pa da se ne brinemo"...

Izvor: mozzartsport.com

Pogledajte još