Umeš li da čitaš govor tela?

Možete flertovati na direktan ili diskretan način. Kod direktnog flerta radi se o brzom telesnom kontaktu, dok je kod diskretnog flerta potrebna određena taktika, koja obično počinje zavodljivim pogledom. To traje oko tri sekunde i ponavlja se u pauzama, jer ciljana osoba gleda u drugom smeru, ali se pogledom uvek vraća na vas.

Nakon toga sledi pristupanje. Da bi se flert pretvorio u poznanstvo jedna od osoba mora probiti led. Nekada flert može da se završi na brzinu, ako pristup nije pravovremen ili ako je izveden na pogrešan način. Kada druga osoba pristup prihvati sa odobravanjem, telo postepeno nastavlja svojim govorom koji bi na kraju trebalo da dovede do seksa. Posle pristupa sledi telesno približavanje. Naime, za vreme prijatnog razgovora osobe se međusobno i telesno sve više približavaju, što vrlo lako može dovesti i do prvog dodira.

(old_image)

Neki sagovornici se jedno drugom telesno približe već posle nekoliko minuta razgovora, dok je drugima za to potrebno više vremena. Žena kao izgovor za telesno približavanje muškarcu često koristi paljenje cigarete.

KAKO ŽENE EMITUJU SVOJE SEKSUALNE SIGNALE?

Grešimo ako mislimo da su muškarci ti koji prvi naprave potez u zbližavanju. Mnogi seksolozi i stručnjaci misle da prve poteze, i to u većini slučajeva, čine žene, bilo za vreme plesa ili na neki drugi način, jer time određenom muškarcu pokazuju svoju dostupnost. Žena će svom izabraniku pokazati lep, nasmešeni pogled, oblizivaće usne, napućiti ih, ili po svojem telu lagano lupkati prstima.

Mnoge se u blizini izabranog muškarca, kog bi rado zavele, nežno pomiluju po vratu ili licu. Neke se igraju suknjom, lagano je zadižući. Ako im se u ruci nalazi čaša sa pićem, one će lagano milovati njenu ivicu. Njihov će hod biti uspravan i odlučan.

Seksolozi kažu da će žena koja je aktivna i pleše, biti mnogo bolje zapažena od one koja samo pasivno sedi. Dok će onoj prvoj muškarci pristupati prosečno svakih 20-25 minuta, onoj drugoj će jedan pristupiti na svaka dva sata.

(old_image)


RAZGOVOR I POLJUBAC

Muškarac će često za vreme razgovora na ženu pokušati da ostavi povoljan utisak naglašavanjem svojih dotadašnjih uspeha, a žena će emitovati znakove prihvatanja ili odbijanja. Ako će razgovor pratiti sa zanimanjem i celo vreme pogledom održavati kontakt, to će značiti da prihvata svog sagovornika. Ako svaki čas zvera negde u stranu, to je znak da verovatno traži način kako bi izbegla sagovornika i ceo razgovor.

Jedan od znakova ženske zainteresovanosti je i njeno igranje kosom.
U više od 50 odsto slučajeva žena će biti ta koja će izvesti prvi dodir. To može biti dodirivanje muškarčeve kravate, košulje ili njegovih bokova, što su ujedno najsnažniji znakovi da je privlači. U takvom trenutku, muškarac i žena, najčešće su potpuno usklađeni u pogledu govora svog tela. Ako ona otpije gutljaj pića i on će prestati da govori i učiniti isto. Ako on dodirne njenu ruku, ona će mu uzvratiti dodirom. Verovatno će posle svih tih signala uslediti poljubac, koji gotovo uvek obećava nešto više. A to "nešto više" je seks.

Pogledajte još