Premijerni "Padel Belgrade Open BMW Delta Motors" od 30. septembra do 1. oktobra u Beogradu

Za sve igrače i ljubitelje padela u Srbiji - vesti ne mogu biti bolje!

Po uzoru na svog "starijeg brata" iz tenisa, premijerni "Padel Belgrade Open BMW Delta Motors" će okupiti najbolje igrače padela u našoj zemlji i učesnike iz  inostranstva - na najvišem nivou takmičenja do sada održanom u Srbiji!

Turnir će biti održan u tri kategorije - Master, Rekreativna i Miks, gde će u najkvalitetnijoj Master kategoriji nastupiti ekipe iz Francuske, Grčke, Italije i Hrvatske - kojima će se pridružiti i dva izabrana  tima iz Srbije. Kvalifikacioni turnir za Rekreativnu kategoriju "Padel Belgrade Open-a" kreće od 25. septembra sa žrebom koji će obuhvatiti 32 takmičarska para - dok će polufinala i finale za koje će se boriti 4 najuspešnija tima iz kvalifikacija biti održana za vikend 30. septembra i 1. oktobra. Program dana finala u Master i Rekreativnim kategorijama će biti upotpunjen mečom i u Miks kategoriji, u kome će nastupiti dva izabrana muško-ženska tima iz selekcije timova tog profila koji su učestvovali na pripremnim turnirima za "Padel Belgrade Open" proteklih nedelja. 

Foto: Promo

 
Posle "srpskog leta" sportskih trijumfa na najvećoj svetskoj sceni - u atletici, odbojci, košarci, paratekvondou, basketu, streljaštvu, tenisu i rvanju - vreme je za "Padel Belgrade Open" - sport koji bi u budućnosti mogao da se svrsta uz one u kojima je naša zemlja tradicionalno trofejna. Za potrebe ove izuzetne sportske i zabavne manifestacije - najsavremeniji padel centar će biti podignut na najatraktivnijoj lokaciji našeg glavnog grada - šetalištu pored zgrade Geozavoda "Beograd na vodi", sa svim sadržajima koji će iskustvo boravka takmičara, publike i medija učiniti jedinstvenim i identičnim sa najvećim i dugogodišnjim događajima ovog profila u svetu.
 
Besplatan ulaz na Centralni stadion sa tribinama za praćenje mečeva, posebna zabavna zona za posetioce sa brojnim interaktivnim sadržajima i Zona za igrače u kojoj će se učesnici turnira zagrevati i opuštati u slobodno vreme – uz tretmane i medicinsku podršku po potrebi - glavne su jedinice centra "Padel Belgrade Open-a" još jedne sportske manifestacije koja će potvrditi status Beograda kao vodećeg grada za sport i zabavu u ovom delu Evrope - i sa punim pravom domaćina velelepnog svetskog događaja kao što je Expo 2027.

Foto: Promo

 
Jedan od sportova sa najvećom ekspanzijom u svetu - a svakako prvi među onima koji se igraju reketom - padel u Srbiji će - kroz saradnju sa jednim od najuticajnijih svetskih figura u ovom sportu Paka Gonzalesa i organizaciju turnira "Padel Belgrade Open" dobiti pažnju i formalno priznanje koje zaslužuje kao omiljena aktivnost hiljada rekreativaca i prvih profesionalnih igrača širom Srbije.
 
Padel je nastao davne 1969. godine u Meksiku, a od postavljanja prvog padel terena u nas u Zrenjaninu pre 10 godina do danas - padel je i u Srbiji postao sport koji svojom dinamikom, uzbudljivošću, kreativnošću i kombinatorikom - ali i time što omogućava zainteresovanima da bukvalno odmah mogu da se takmiče u njemu i kroz igru uče njegove specifičnosti i tajne - postao omiljeni izbor za fizičku aktivnost među sportovima sa reketom i loptom igrača oba pola i svih uzrasta. Podjednako važan aspekt popularnosti padela kao i takmičarski je i onaj koji se odnosi na zdravlje i masovnu rekreaciju - gde se neretko dešava da igrači i igračice nastupaju u mešanim timovima i užitak aktivnog druženja i lako organizovane grupne fizičke aktivnosti kroz padel čine svakodnevnim. Osim terena na otvorenom, sve više centara sadrži i forme krovne konstrukcije – kao i verzije u salama - koje omogućavaju igranje padela tokom cele godine.

Foto: Promo

 
Čari padela su u proteklih nekoliko godina privukle interesovanje velikog broja igrača - među kojima su i brojne poznate ličnosti iz svih oblasti sporta i javnog života Srbije, koje već sada ka višem nivou igre vode i prvi profesionalni treneri padela u desetak klubova koji postoje u Srbiji. Neki od njih će uzeti učešća u takmičarskom i egzibicionom programu predstojećeg "Padel Belgrade Open-a" - i na taj način dati pozitivan primer svima koji budu poželeli da se oprobaju ili dalje usavrše u ovom primernom sportu modernog doba.

- Ponosni smo što svim igračima i ljubiteljima padela priređujemo događaj najvišeg renomea u smislu takmičenja i zabave kroz program premijernog "Padel Belgrade Opena" - čime Beograd autoritativno stavljamo na mapu najvećih takmičenja u ovom dinamičnom sportu u našem regionu i Evropi. Srbija je svetski priznata sportska nacija - naročito kada su sportovi sa reketom i loptom u pitanju – i bilo je pitanje momenta kada će se naš tradicionalni takmičarski duh, strast i kreativnost izraziti u ovom fantastičnom i nadasve pristupačnom sportu. Kroz uspeh "Padel Belgrade Open-a" ćemo nastojati da skrenemo pažnju na to u kom smeru bi padel trebao dalje da se razvija i organizuje na rekreativnom i takmičarskom nivou, kako da otkrivamo i dalje kanališemo domaće talente ka profesionalnom segmentu bavljenja ovim sportom - ali i da njegovu popularnost ispratimo i u formalnom smislu kao sportu priznatom u okviru našeg sistema sporta i omogućimo nastanak što većeg broja klubova i terena koji će uspeti da ugoste igrače – čiji brojevi sve češće prevazilaze kapacitete postojećih terena širom Srbije - izjavio je Đorđe Mijailović, direktor turnira "Padel Belgrade Open" i Padel centra na Košutnjaku.

Foto: Promo

 
- Srećan sam što sam pozvan da kroz "Padel Belgrade Open" i brojne planirane prateće aktivnosti u narednom periodu svoje višedecenijsko iskustvo primenim u ključnoj fazi za razvoj verovatno najdinamičnije rastućeg sporta sa reketom – i jednog od najuticajnijih i najotvorenijih u svetu uopšte. Čast mi je da u zemlji takvih sportskih legendi dam svoj doprinos u etabliranju i daljoj promociji i približavanju radosti i užitku igranja padela među svim generacijama – u nadi da će i padel dati buduće velike šampione iz Srbije - istakao je Pako Gonzales, legendarni as i padel stručnjak iz Španije.
 
Više informacija o programu premijernog međunarodnog turnira "Padel Belgrade Open BMW Delta Motors", timovima koji će učestvovati i zanimljivostima koje očekuju publiku i ljubitelje ovog sporta ćete imati prilike da pratite u medijima i na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama turnira Instagram Padelbelgradeopen.

Foto: Promo

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još