Sećanje na Oliveru Marković

Na skupu u Narodnom pozorištu u Beogradu, kojem su prisustvovali poštovaoci, kolege i porodica Olivere Marković, prikazan je film sa insertima iz brojnih predstava i filmova u kojima je igrala, kao i delovi iz intervjua sa glumicom.

Pozorišni kritičar Miroslav Buca Mirković naveo je u izjavi emitovanoj na video-bimu na velikoj sceni Narodnog pozorišta, da Olivera Marković nije samo glumica lepote nego i glumica jedne velike misije koja se svrstala u veličanstveni red najvećih glumica.

U svojoj poruci prisutnima, reditelj Jagoš Marković je naveo da se divi Oliveri Marković za koju je rekao da je jednostavno čudo i da on nema dara da to čudo opiše.

Glumica Ružića Sokić rekla je da je Olivera Marković bila glumica sa raskošnim darom i vitalnošću i navela da je ponosna što je veliki deo svog života podelila sa njom.

Reditelj Goran Marković, sin Olivere Marković, uručio je drvenu kutiju sa duborezom Muzeju Narodnog pozorišta koja će postati deo stalne postavke.

Marković je naveo da je u kutiji njegova majka držala par veštačkih trepavica kao nezaobilazni alat svake velike glumice, svoju vizit kartu i posmrtnicu Žanke Stokić koju je sačuvala.

BEOGRAD, 1. oktobra 2011. (Beta)

Pogledajte još