Tipsa: Konačno dobro finale!

"U prethodna četiri finala dva puta sam igrao isuviše agresivno, a dva puta sam bio previše pasivan i pokazalo se da ni jedno ni drugo nije bila pobednička strategija", rekao je Tipsarević.

Srpski teniser je do danas bio jedini igrač među 20 najboljih na svetu bez ijedne ATP titule i kada se oslobodio tog tereta mnogo rasterećenije će ući u nastavak sezone.

"Danas sam osećao igru na pravi način i radio sam prave stvari u najvažnijim trenucima, ali je zbog prethodno izgubljena četiri finala pritisak bio veliki. Uspeo sam, ipak, da u celini odigram dobar meč i mislim da sam zasluženo pobedio"
, rekao je Tipsarević

Pošto je konačno "pribio led" i podigao prvi trofej u karijeri, Tipsarević kaže da na turnir u Tokiju odlazi potpuno rasterećen, sa početnim ciljem da prođe prvo kolo.

(old_image)

"Mislim da je mnogo bolje da ne mislim o tome da bih mogao da napravim nešto veliko. Ukoliko se opteretim, mogao bih da zabrljam", rekao je Tipsarević.

Posle uspeha u Kuala Lumpuru, reprezentativac Srbije se probio na 13. mesto ATP liste i kaže da mu je cilj da se tu zadrži do kraja sezone.

"Nadam se da bih do kraja godine mogao da ostanem među 20 najboljih. A ukoliko bih uspeo da se probijem među prvih deset, ili na završni godišnji ATP turnir, bio bi to neverovatan uspeh", rekao je Tipsarević.

Srpski teniser na godišnjoj listi od ponedeljka će biti na desetom mestu, a od osmoplasiranog Tomaša Berdiha zaostajaće samo 295 bodova.

FoNet

Pogledajte još