Terzić: Čestitam bandi koja je napravila čudo

"U ovakvim situacijama obično idu reči zahvaljivanja onima koji su zaslužni za uspeh. Ja, nažalost, ne mogu da se setim svih, ali pre svega čestitao bih ovoj bandi. One su napravile čudo", kazao je Terzić novinarima u beogradskoj hali Pionir.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Zlatne dame na krovu Evrope

Srbija je sa 3:2 u setovima pobedila Nemačku u finalu Evropskog prvenstva i osvojila treću medalju ove sezone, posle zlata u Evropskoj ligi i bronze na svetskom Gran priju.

"Ne pamtim kada je neka reprezentacija osvojila tri medalje u jednoj godini. Posebno mi je drago što su muška i ženska reprezentacija objedinile zlata na prvenstvima Evrope ove godine. Pokazali smo da se u Srbiji igra izuzetna odbojka"
, istakao je Terzić.
(old_image)
Na pitanje novinara koja je tajna uspeha ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Terzić je kazao da su to "sjajna atmosfera, dobar rad, odlični uslovi i to što nema trzavica u smislu čestih smena trenera".

Selektor Nemačke reprezentacije Đovani Gvideti čestitao je pobedu srpskom timu i kazao da je zaslužena, pošto je Srbija "bila bolja u finišu utakmice".

"Bez obzira na poraz čestitam i mojim igračicama, koje su se odlično borile. Sada nam je želja da se plasiramo na Olimpijske igre", dodao je Gvideti.

Beta

Pogledajte još