Milivojeviću imponuje poziv Pižona

"Neverovatno mi imponuje što je Petrović rekao za mene da znam da igram fudbal. Znam koliko su važne predstojeće utakmice i potrudiću se da opravdam poziv selektora i dam svoj doprinos uspešnom završetku kvalifikacija, ali i da ostanem sa obe noge na zemlji uprkos nagloj popularnosti i medijskoj pažnji proteklih dana", kazao je 20-godišnji igrač sredine terena beogradskog Rada, a preneo sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Reprezentacija Srbije poslednje dve utakmice kvalifikacija za plasma na Evropsko prvenstvo 2012. godine igra u petak u 20.30 na stadionu Crvene zvezde protiv Italije, a četiri dana kasnije u Mariboru protiv Slovenije.

Italija je već obezbedila prvo mesto u Grupi C, dok se za mesto u baražu bore Srbija, Estonija i Slovenija.

Fudbaler Mančester sitija Aleksandar Kolarov kazao je da septembarske pobede protiv Severne Irske i Farskih Ostvrva sada moraju da budu "overene plasmanom u baraž".

"Voleo bih da to pitanje rešimo već u Beogradu, pobedom nad Italijom. Zna se ko su 'azuri', kakav tim imaju i šta sve mogu na terenu. Ni činjenica da nemaju rezultatski imperativ ne sme da menja naše pripreme. Sigurno neće doći i pokloniti nam bodove", istakao je Kolarov.

On je dodao da ga raduje što su se reprezentativci Srbije u poslednje dve utakmice "približili igri koju je selektor zahtevao" i da "stvari polako dolaze na svoje mesto".

Igrač sredine terena engleskog Blekburna Radosav Petrović rekao je da "ne treba trošiti energiju" na analizu da li će Italijani doći rasterećeni u Beograd, već da igrači moraju da misle samo o tome da osvoje tri boda.

Beta

Pogledajte još