Šuker: Hrvatska mora da pobedi Grčku

"Čeka nas odlučujuća utakmica sa Grčkom. Pobeda bi značila plasman na završni turnir, a ako izgubimo teško ćemo proći kroz baraž", ocenio je Šuker .

Hrvatska se dva kola pre kraja nalazi na vodećoj poziciji kvalifikacione Grupe F, sa bodom više od Grčke. Posle međusobnog duela te dve reprezentacije, Hrvati će 11. oktobra u Rijeci igrati protiv Letonije, dok Grci u Tbilisiju igraju sa Gruzijom.

Prvi u grupi plasiraće se direktno na Evropsko prvenstvo, dok će drugoplasirani igrati u baražu.

Šuker se u Kijevu nalazi kao ambasador Evropske fudbalske federacije (UEFA), a tom prilikom kazao je da očekuje da neki od klubova iz Istočne Evrope uskoro osvoji Ligu šampiona.

"To će se sigurno dogoditi u narednih nekoliko godina. Za nas najveći problem predstavlja to što Engleska, Nemačka, Španija, Francuska i Italija oduvek ulažu u fudbal, dok se u Istočnoj Evropi to radi tek poslednjih deset godina. Veoma je teško boriti se sa vodećim državama", kazao je nekadašnji napadač Osijeka, zagrebačkog Dinama, Sevilje, Real Madrida, Arsenala, Vest Hema i Minhena 1860.

On je rekao da bi voleo da Dinamo iz Zagreba osvoji titulu prvaka Evrope, ali da je to "u ovom trenutku teško izvodljivo".

"Isti je slučaj i sa Dinamom iz Kijeva, Šahtjorom ili CSKA iz Moskve", dodao je Šuker.

Jedan od najboljih hrvatskih fudbalera u istoriji kazao je da "ne vidi problem" u tome što je Brazilac Eduardo dobio hrvatsko državljanstvo i igra za reprezentaciju te zemlje.

"On je postigao mnogo golova u hrvatskoj ligi, a u tom trenutku bio nam je potreban efikasan napadač. Dugo je živeo u Zagrebu, žena mu je Hrvatica, tako da ne vidim nikakav problem u tome što igra za Hrvatsku", rekao je Šuker.

Davor Šuker je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 69 utakmica i postigao 45 golova. On je prethodno igrao za Jugoslaviju i u dve utakmice dao jedan gol, dok je za selekciju igrača do 20 godina postigao šest pogodaka u isto toliko mečeva.

Beta

Pogledajte još