Brnović: Divim se Kapelu!

"Divim se i poštujem sve što je Kapelo uradio u svojoj karijeri i on mora biti uzor za svakog trenera. Nas dvojica ćemo u petak biti u istom položaju i imaćemo cilj da pobedimo jedan drugog. Ako pobedimo igrači će biti heroji, a ne ja", rekao je Brnović za sajt Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Brnović je do sada bio asistent Zlatka Kranjčara koji je dobio otkaz posle poraza Crne Gore u Velsu u septembru.

"Njihov fudbalski mentalitet i ponos su drugačiji. Oni će doći u Podgoricu po tri boda, a ja se nadam da Vejn Runi neće igrati. On je veličanstven igrač, jedan od najboljih na svetu i biće nemoguća misija zaustaviti ga. Bez njega, naše šanse bi bile veće", kazao je Brnović.

Englezima je potreban jedan bod da bi obezbedila učešće na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, međutim trener Crne Gore siguran je da oni neće u Podgorici ići samo na bod.

"Propustili smo veliku šansu protiv Bugarske i Velsa, ali ja verujem da možemo proći. Svi znaju ko igra za Englesku, ali u 90 minuta svašta može da se dogodi. Uostalom, da možemo pokazali smo prošle godine na Vembliju. Čuda su moguća ako verujete u njih", rekao je Brnović.

Crna Gora je posle remija u Londonu bila lider Grupe G kvalifikacija za EP, ali su ih remi sa Bugarskom i poraz u Velsu doveli do toga da se do poslednjeg kola bore za plasman u baraž.

"Englezi su veliki favoriti tako da moramo biti fokusirani ne samo na tu utakmicu, već i na gostovanje Švajcarskoj, koje bi moglo da bude odlučujuće za naše abicije da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo", zaključio je Brnović.

Utakmica između Crne Gore i Engleske igra se 7. oktobra u Podgorici.

Beta

Pogledajte još