Kakvu obuću vole horoskopski znakovi?

OVAN

Žene Ovnovi vole da čuju zvuk kuckanja peta o pod dok hodaju. Biraju špicastu obuću, od prave ili veštačke kože. Njihova konstrukcija mora biti solidna, pojačana metalom. Ovnovi vole visoke čizme sa mnogo vezica. Ako se odluče za nešto ležernije i udobnije, to bi mogle biti jarko crvene patike jer atraktivnost za njih uvek stoji uz praktičnost. Kožna obuća je najčešće prvi izbor Ovnova, posebno ako je dodatno ukrašena lančićima, brušenom kožom ili baršunom.

BIK

One vole izazovne cipele sa izrazito visokom petom koje mogu ili ne morajuda ukrase komadićem svetlucavog metala. Privlači ih elegantna obuća visoke pete, koja otkriva petu i vrhove prstiju, a lakirane crne čizme takođe će osvojiti njihove simpatije. One su i ljubitelji klasike. Crne cipele zaobljenog vrha i umerenog sjaja, modela koji neće tako brzo izaći iz mode biće njihov izbor za svečanije prilike, dok će za šetnju gradom rado obuti kožne čizme sa daškom Divljeg zapada. Kada se radi o ležernijoj ili sportskoj obući, Bikovi će se najverovatnije odlučiti za retro patike.

(old_image)

BLIZANCI

San mnogih žena Blizanaca su supervisoke pete sa mnogo remenja koje se isprepliće i penje visoko uz nogu. Štikle poluprovidnog materijala živahnih boja, sa svilenim trakama koje obavijaju listove. Blizanci smatraju cipele od krokodilske kože ili njene imitacije vrlo korisnim i upotrebljivim u mnogim prilikama. Nije retkost ni videti ih u visokim belim čizmama s patentnim zatvaračem sa strane. Ili gumenim čizmama u koje su obavezno uvučene uske ili jahačke pantalone. Pri odabiru ležernije odeće, praktičnost im nije prva na pameti. Od patika "očekuju" da privlače ljubomorne poglede.

RAK

Za Rakove se može reći da su cipele njihov fetiš. U slobodno vreme rado uskaču u što mekše i udobnije patike ili cipele, posebno bele boje. Nisu ljubitelji visokih peta i debelih platformi. Radije će se odlučiti za spuštenije čizme od kože ili brušene kože, smeđe ili peščane boje. Račicama su zanimljive cipele četvrtastog oblika, sa većom metalnom kopčom. Svoju obuću za slobodno vreme rado će ukrasiti vezicama živahnih boja, možda čak i unikatnim primercima umetničke izrade.

(old_image)

LAV

Pripadnice znaka Lava smatraju najnovije i najpomodnije patike najprivlačnijim. Nije iznenađenje ni videti zanimljive uređaje ili neobične modne dodatke na njihovim patikama, poput svetlucavih ili svetlećih prišivaka, životinjskih otisaka stopala ili vazdušnih jastuka ispunjenih šljokicama. Suvišno je reći da ležerniju obuću nabavljaju u svim duginim bojama. Odluče li se za kupovinu čizama, tražiće model koji seže što više uz nogu i steže se uz pomoć patentnog zatvarača. U svom domu, Lavice vole na nogama imati tople i meke papuče, ali ni one nisu pošteđene zanimljivih detalja poput nojevih pera ili izrazito čupavih vlakana u vrištećim bojama.

DEVICA

Device su vrlo razumne pri odabiru cipela. Njihovo poimanje poželjne obuće podrazumeva spoj forme i funkcije, estetike i praktičnosti. Ravna ili niska peta , seki cipela mora biti sofisticirana i od meke kože. Uglavnom skupe. Njihova obuća ne sme biti previše zaobljena, ali ni sasvim špicasta. Izradi će posvetiti mnogo pažnje, pregledavajući svaki, i najmanji šav. Za njih su lančići, privesci i kopče previše neuredni. Odluče li se da obuju štikle, one će najverovatnije biti elegantan klasičan model od smeđe ili crne kože. Isto važi i za čizme.

(old_image)

VAGA

Vage vole umetnost, a mnoge od njih smatraju i cipele vrednim kolekcionarskog truda. Ti ljubitelji obuće rado u ormarićima čuvaju razne vrste cipela, sa raznim petama i u svim bojama. Ljubičaste cipele sa svetloplavom ili crvenom postavom mogle bi ih osvojiti. U slobodno vreme srećne su imajući na raspolaganju obuću koja ne umara njihove noge. Nešto u stilu natikača, možda od neke vrste lagane penaste gume ili laganije patike jednostavnog dizajna. Naravno, pod pretpostavkom da im atmosferske prilike idu na ruku. One Vage koje nisu ljubitelji sporta možda se neće truditi da nabave patike, ali će zato svoj apetit zadovoljiti lepim salonkama ili seksi štiklama izrazito zaoštrenih vrhova.

ŠKORPIJA

Snažno izražena seksualnost žene Škorpije rado bira cipele sa visokom petom koje, otkrivaju veći deo stopala. Van sezone bosih nogu, efekat postižu čizmama opako visoke pete. Nije retkost da ćete zimi jednu Škorpionku videti u čizmama koje sežu nekoliko desetina centimetara iznad kolena, i samo pedalj ispod mini suknje koja pristaje uz takav model. One najčešće biraju obuću crne boje, vrlo kvalitetne izrade, napravljenu od skupog materijala. Cena je obično najmanji problem kojim će se zamarati jednom kad se odluče da priušte cipele koje im se sviđaju. Pri kupovini izabraće starke ili lagane sportske cipele.

(old_image)

STRELAC

Ljubitelji putovanja, Strelčevi, najčešće svome odredištu prilagođavaju kupovinu obuće. Na primer, poželili da se uputi u planinske predele, nema sumnje da će se planinarske cipele ili zimske čizme uskoro naći u njihovu ormaru. U letnje avanture najradije će kročiti u kožnim sandalama jedne od nijansi smeđe boje. Za večernji izlazak obuće samo najmekše i najsavitljivije cipele, u kojima bez tegoba mogu plesati do zore. Mnoge žene ovog znaka za takvu prigodu odabrati lakirane baletanke ili klasične crno-bele cipele, repliku modela iz 1950. Budući da uglavnom uživaju u provođenju opuštajućih trenutaka kod kuće, umorna stopala sa zadovoljstvom će uvući u meke pamučne ili satenske papuče.

JARAC

Žene Jarčevi vole obuću s visokom petom. Videli u izlogu štikle s petom visokom najmanje 10 centimetara te zlatnim ili srebrnim ukrasima, mnoge će pasti u trans. Ovaj ekološki pažljiv znak neće forsirati kupovinu kožnih cipela, već će ravnopravno razmatrati i kupnju obuće od veštačke kože. Za trenutke opuštanja u slobodno vreme, odlazak u grad ili u prirodu vole da obuju patike narandžaste ili crvene boje. Rekreiraju se obično u obući sa đonom tvrđe gume. Draga im je obuća pogodna za šetnju šumom ili planinom, posebno od crne kože.

(old_image)

VODOLIJA

Vizionarske Vodolije ljubiteljke su ljubičaste boje u kojoj mnoge od njih poseduju čizme, sportsku obuću, papuče i visoke pete. One vole retro cipele, ss mnogo uzica, lančića i baršunastom postavom. Toliko vole lepe stvari da su u stanju da kod kuće paradiraju u jednako elegantnoj obući kao i kada su spremne za večernji izlazak. Špicaste cipele i čizme popularne su i kod Vodolija, a osim klasičnih, crnih i smeđih, često biraju i one tamnozelene boje. Za duže hodanje u svojoj će rezervi uvek imati par udobnih platnenih ili patika od brušene kože, a letnje šetnje spremno će čekati njihove otvorene sandale nijansi boja raznih metala.

RIBE

Udobnost pre svega. Dakle, nema govora o njihovom robovanju modi na račun komfora. To ne znači da neće rado obuti niske sandale sa zveckavim privescima ili prikovanim dragim kamenjem ako im dobro pristaju i ako se u njima komotno osećaju. Ribe i voda slažu se kao prst i nokat. Padavine većinu od njih neće odvratiti od nauma da izađu i prošetaju, ali će zato morati biti opremljene nepropusnim kožnim cipelama sa remenom i kopčom ili gumenim čizmama neutralnih boja, koje pristaju uz gotovo svaku odevnu kombinaciju. Sa ukrasima su prilično rezervisane. Ako i odaberu cipele sa metalnim detaljima, oni su obično tek sićušni cvetići ili apstraktni kovani ili rezbareni uzorci.

(old_image)

(Blic)

Pogledajte još