Suzana Ćebić: Hvala publici!

"Hvala publici koja je verovala u nas, koja je bila uz nas od prve do poslednje utakmice, a posebno u polufinalu i finalu. Da nije bilo te fenomenalne publike sigurno ne bismo ostvarile ovako veliki uspeh", rekla je Ćebićeva.

Odbojkašice Srbije su na EU u Srbiji i Italiji osvojile zlatnu medalju. U finalnom duelu pobedile su Nemačku sa 3:2, a u subotu su istiom rezultatom savladale Tursku.

"Čini mi se da smo prilično loše krenule ovo EP, ali smo igrale sve bolje kako je takmičenje odmicalo. U četvrtfinalnom duelu sa Poljakinjama pokazele smo svoju pravu snagu i onda smo u istom ritmu nastavile do kraja", rekla je Suzana Ćebić.

Prema njenoj oceni, polufinale i finale su bile utakmice pune preokreta, kakvi se i očekuju od završnice šampionata.

"Više smo želele pobedu, imale smo veće srce i zato smo pobedile", kazala je ona.

Najbolji libero ovog šampionata proglašena je i za najbolju na svojoj poziciji i na Svetskom prvenstvu 2006. u Japanu. Ona je rekla da je napredovala u igri u poslednjih pet godina.

"Sada treba držati formu i želju na istom nivou. Pokušaćemo da već na Svetskom kupu u Japanu, u novembru, obezbedimo plasman na Olimpijske igre u Londonu", rekla je Ćebićeva, dodajući da bi to bila "kruna" ove reprezentativne sezone za Srbiju.

Beta

Pogledajte još