Zvezda opet sija!

Izabranicima trenera Svetislava Pešića ovo je bila poslednja provera pred početak sezone, pošto u subotu kao domaćini igraju protiv Hemofarma iz Vršca u prvom kolu regionalne Jadranske lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Amerikanac Adam Morison sa 17 poena.

POGLEDAJ VIDEO: Delije se vratile u Pionir

Crveno-beli su bolje počeli meč i od početka imali prednost. Prvi put do dvocifrene razlike izabranici trenera Svetislava Pešića došli su na nešto više od četiri minuta pre kraja prve četvrtine, kada je Adam Morison pogodio šut za tri poena za 17:7. Do kraja prve deonice ta prednost je povećana na 15 poena.

Posle dosta promašaja na obe strane, koji su obeležili uvodne minute druge četvrtine, gosti iz Minhena uspeli su da do odlaska na odmor smanje zaostatak na deset poena.

Najefikasniji igrač u prvih 20 minuta bio je Morison, koji je ovog leta došao u Zvezdu iz Los Anđeles Lejkersa, sa 11 poena i tri skoka. Za ekipu Bajerna Filip Švetelm je ubacio 10 poena i imao dva skoka.

Drugo poluvreme počelo je kao i prvo, serijom crveno-belih. Domaći igrači su brzo došli do 50:33, a razlika je do kraja utakmice povećana na 25 poena.

POGLEDAJ VIDEO: Pešić: Hvala "Delije", ali malo ste preterali!

Pet i po minuta pre kraja Adam Morison u domaćem timu, a Bogdan Radosavljević kod gostiju, dobili su isključujuće lične greške zbog međusobnog verbalnog duela.

Utakmica je pocela sa deset minuta zakašnjenja, pošto je toliko bilo potrebno da se očisti parket od papirića koje su sa tribina bacilli navijači Zvezde prilikom predstavljanja igrača. "Delije" su se posle nekoliko sezona ponovo vratile u Pionir da bodre košarkaški klub, a tribine su bile ispunjene do poslednjeg mesta.

Beta

Pogledajte još