Pešić: Delije su previše navijale!

Crvena zvezda je večeras u prijateljskoj utakmici pobedila Bajern sa 80:55, a meč je počeo sa deset minuta zakašnjenja, pošto je toliko bilo potrebno da se očisti parket od papirića koje su sa tribina bacili navijači Zvezde prilikom predstavljanja igrača.

"Delije" su se posle nekoliko sezona ponovo vratile u Pionir
da bodre košarkaški klub, a tribine su bile ispunjene do poslednjeg mesta.

POGLEDAJ VIDEO: Pešić: Hvala "Delije", ali malo ste preterali!

"Hvala Dirku što je imao strpljenja da u ovakvoj atmosferi odigra utakmicu koja je po mom mišljenju bila vrlo dobra i vrlo važna za obe ekipe. Želeli smo da igramo protiv jakog i iskusnog tima, što Bajern i jeste", rekao je Pešić novinarima u Pioniru.

On je kazao da je komentar o navijanju "kratak", jer su "previše navijali". "Neka se baca sve što je dozvoljeno, ali kada počne utakmica to ne treba raditi kako ne bi došlo do vrlo teških povreda. Kako goste, i nas je to malo nerviralo, ali ovo je bilo otvaranje sezone. Navijači su hteli da se jave nama, kao i mi njima dobrom igrom", kazao je Pešić.

Pešić je rekao da je zadovoljan igrom Adama Morisona koji je bio najefikasniji sa 17 poena, ali je u finišu utakmice isključen zbog verbalnog duela sa protivničkim igračem Bogdanom Radosavljevićem.

Krilni košarkaš Crvene zvezde Andreja Milutinović kazao je da su crveno-beli od početka utakmice znali šta žele i da su dobrom odbranom kontrolisali meč. "Zahvaljujem se navijačima na sjajnoj atmosferi koja je pozitivno uticala na nas", kazao je Milutinović.

POGLEDAJ VIDEO: Delije se vratile u Pionir

Trener Bajern Minhena Dirk Bauerman čestitao je Pešiću i njegovom timu na "izvanrednoj utakmici".

"Pešićevi timovi uvek igraju dobru odbranu, što je i ovaj put bio slučaj. Mislim da je moj tim bio dobar, ali teško je igrati u ovakvoj atmosferi. Pokušali smo da igramo čvrsto i ja sam zadovoljan
", rekao je Bauerman.

Crvena zvezda sezonu počinje u subotu protiv Hemofarma u prvom kolu Jadranske lige.

Beta

Pogledajte još