Klint Istvud se vraća glumi

LOS ANDJELES, 6. oktobra 2011. (Beta) - Američki reditelj Klint Istvud razmatra povratak glumi, pošto pregovara o ulozi u drami o bejzbolu "Trouble with the Curve", objavljeno je na filmskom sajtu Dedlajn.

Film, za koji je scenario napisao Rendi Braun, govoriće o bejzbol veteranu koji kreće na put sa ćerkom kako bi upoznao mladog talentovanog igrača. Reditelj filma biće Robert Lorenc, koji je kao pomoćnik režisera saradjivao sa Istvudom na filmovima "Mistična reka" i "Devojka od milion dolara". To će biti Lorencov rediteljski debi.

Publika je Istvuda na velikom ekranu poslednji put videla 2008, kao Volta Kovalskog u filmu "Gran Torino". Istvud je tada izjavio da planira da se u potpunosti okrene radu na polju režije i produkcije. Novo rediteljsko ostvarenje dvostrukog oskarovca, "J Edgar", stići će 9. novembra u američke bioskope. Klint Istvud je 1992. dobio Oskara za režiju filma "Neoprošteno", koji je iste godine proglašen i za najbolji film. Nagradu američke filmske akademije za režiju dobio je i 2004, za "Devojku od milion dolara", koja je dobila i Oskara za najbolji film.

..

Pogledajte još