Počinje 6. JoakimInterFest

KRAGUJEVAC, 6. oktobra 2011. (Beta) - U Knjaževsko-srpskom teatru u petak počinje 6. Medjunarodni pozorišni festival malih scena "JoakimInterFest 2011" na kome će biti izvedeno 11 predstava iz regiona.

Na Festivalu koji traje do 15. oktobra u konkurenciji za nagrade učestvovaće pozorišta iz Makedonije, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Festival će u petak u 20 časova otvoriti predstava Dramskog teatra iz Skoplja "Genocid 21" u režiji Ljubiše Georgijevskog.

U subotu 8, oktobra gostuje teatar Al Davila iz Rumunije sa predstavom "Belvedere" u režiji Dan Tudora, kao i Šabačko pozorište koje će izvesti predstavu "Jovča" u režiji Juga Radivojevića.

Na Festivalu će učestvovati i Sarajevski ratni teatar Sartr sa predstavom "Jedan Pikaso", Narodno pozorište iz Leskovca izvešće "Mandragolu" u režiji Juga Radivojevića, a NETA (Nova evropska pozorišna akcija) predstavu po motivima romana Orhana Pamuka "Crveno" u režiji Martina Kočovskog.

Na "JoakimInterFestu" nastupiće i Narodno pozorište Ivan Vazov iz Sofije sa predstavom "Volšebna noć", Mali dramski teatar iz Bitole sa komadom "Stolice" Ežena Joneska u režiji Ljupča Georgievskog, Dramsko lutkarsko pozorište iz Vraca "Izgubljeni u zvezdama", a predstavu "Preokleta avlija" u režiji Nebojše Bradića izvešće Kazalište Virovitica, Teatar kabare iz Tuzle i Narodno pozorište iz Užica.

U čast nagradjenih, 15. oktobra, biće izveden kabare "Da, to su bili dani" Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića.

..

Pogledajte još