Brnjak i Jarinje glavni razlog Kuperove posete

BEOGRAD, 6. oktobra 2011. (Beta) - Prelazi Branjk i Jarinje jedan su od najvažnijih razloga za dolazak posrednika EU u dijalogu Beograda i Prištine Roberta Kupera, izjavio je u četvrtak šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović.

"Prelazi Brajak i Jarinje će sigurno biti tema sutrašnjeg razgovora, ne treba da je namećemo, to je manje više potpuno jasno, to je jedan od najvažnijih razloga zašto Kuper dolazi u Beograd", kazao je Stefanović za agenciju Beta.

"Kuperov dolazak će biti prilika da razradimo predloge koje smo uputili medjunarodnoj zajednici kako da se reši situacija na prelazima", kazao je on.

Prema Stefanovićevim rečima, dolazak posrednika Roberta Kupera je nova prilika da se razgovori o Branjaku i Jarinju iz Brisela nastave i u Beogradu. "Kuper će sa mnom sigurno o tome razgovarati kao i o perspektivama daljeg dijaloga sa Prištinom o temama koje su ranije bile zakazane - telekomu, električnoj energiji i učešću Prištine u regionalnim inicijativama", kazao je Stefanović.

Šef beogradskog pregovaračkog tima je rekao da je važno da se u tom razgovoru nadje modalitet i rešenje za administrativne prelaze na severu Pokrajine.

Stefanović je dodao da će se Kuper u petak sastati sa ministrima Ivicom Dačićem i Goranom Bogdanovićem.

..

Pogledajte još