SAVETI ZA DAME: Koja boja kose i frizura su najjednostavnije za održavanje?

Odlazak u frizerski salon vas možda ponekad i opušta, ali mnogo žena strepi više kada ide kod frizera, nego kad krene kod zubara.

Kako će tačno frizura da izgleda, da li će odgovarati onom što ste zamislili i - ništa manje važno - koliko će da košta, to su pitanja koja muče dame.

Ako želite da trošite što manje vremena i novca na frizuru, dobro je da znate kakvo farbanje iziskuje najmanje održavanja.

- Svi tretmani koji ne menjaju prirodan izgled korena i krajeva, odgovaraju ovakvom zahtevu. Ako se odlučite za radikalne pramenove, izrastak će dobiti izgled trake u drugoj boji. Međutim, ako ne dirate koren kose, linija neće biti nimalo vidljiva - objašnjava Lorena Valdez, koloristkinja iz Čikaga.

Prema njenim rečima, najviše se isplati balajaž, budući da se tako nežno posvetljuje kosa naniže, baš onako kako bi na nju delovali i sunčevi zraci.

- Dobro rešenje su i vrlo sitni, svetliji pramenovi. Oni mogu da se lako izblendaju, čak i kad se pojavi izrastak, pod uslovom da se dobro odabere boja kojom nastavljate farbanje - objašnjava selebriti frizer Brajan O`Konor.

Izvor: Lepaisrećna.mondo.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još