Orlovi bez Vidića na Italiju

Selektor Vladimir Petrović rekao je i da u sastavu definitivno neće biti povređenog Nemanje Vidića, koji danas dolazi u Beograd.

Konferenciji za novinare u Staroj Pazovi prisustvovalo je mnogo italijanskih novinara, koje je najviše zanimala bezbednost, posle prošlogodišnjih incidenata u Đenovi.

"Nema razloga za brigu. Preduzete su sve mere da atmosfera bude fenomenalna. Kad Italijani izađu na teren, shvatiće koliko nam je važan ovaj meč...Incident iz Đenove je iza nas i treba da se ubuduće sećamo lepe atmosfere sa Marakane", rekao je Stanković.

Kapitenu Srbije biće ovo 101. meč za reprezentaciju, a Fudbalski savez najavio je da će mu se odužiti pre početka utakmice.

Srbiji su potrebna tri boda iz preostale dve utakmice da bi sigurno obezbedila plasman u baraž kvalifikacija, mada je moguće i da se plasira sa jednim bodom ako se "poklope" ostali rezultati.

Petrović je rekao da će obraćati pažnju i na meč Severna Irska - Estonija.

Sa saigračima iz Intera sam pričao koliko je kome važna ova utakmica, ali nismo se mnogo zadržavali na temi o navijačima.

"Osluškivaćemo rezultat iz Belfasta. On je bitan za nas, ali prevashodno je da mi napravimo dobar rezultat. Biće interesantna utakmica. Italija nije protivnik kome možemo da pretimo i ne smemo da se zalećemo, da ne bismo primili gol iz kontranapada. Moramo da igramo pametno i strpljivo", rekao je Petrović.

Italija je već obezbedila plasman na EP, tako da sutrašnji meč za nju neće imati takmičarski značaj, što je Stanković ocenio kao dodatnu opasnost.

"Kad neko igra bez opterećenja, onda igra najbolje, ali nećemo da mislimo na njih, jer su nama bodovi preko potrebni. Sigurno neće biti lako, nema ljubavi bez bola", rekao je Stanković.

Petrović je najavio da će štoperski par biti Slobodan Rajković i Neven Subotić.

"Vidić danas dolazi u Beograd, ali neće biti u konkurenciji za meč
", rekao je Petrović.

Beta

Pogledajte još