Crnogorci se nadaju pobedi protiv Engleske

"Engleska je sigurno najbolji tim u grupi ali i mi imamo šanse da se kvalifikujemo. Imamo dva ili tri igrača koji mogu da postignu pogodak na svakoj utakmici", rekao je reprezentativac Crne Gore Marko Ćetković.

On je ocenio da je meč u kome Crna Gora pobedom može da napravi važan korak ka prvom plasmanu na Evropsko prvenstvo od istorijske važnosti za njegov tim i da će podrška publike biti od velikog značaja.

Crna Gora se trenutno nalazi na drugom mestu Grupe G sa 11 bodova. Engleska ima 17 ali i utakmicu više.

Ukoliko Crna Gora pobedi u petak a potom savlada i Švajcarsku u utorak mogla bi da prestigne Engleze i direktno se plasira na šampionat Evrope.

U prvom meču na Vembliju rezultat je bio 0:0 a ekipi Crne Gore pred meč na stadionu Pod goricom računaju na podršku publike i ne očekuju da bi Engleska mogla ponovo da ih podceni.

"Na stadionu nema atletske staze i publika će biti vrlo blizu. Prošle godine su Englezi mislili da će imati laku utakmicu i igrali su loše a da budem iskren, i mi smo imali odličnu utakmicu. Ovaj put Engelska će nas shvatiti vrlo ozbiljno", rekao je napadač Dejan Damjanović.

Ipak, novi trener Crne Gore, Branko Brnović koji je na klupi zemenio Zlatka Kranjčara imaće problema da sastavi tim jer je neizvestan nastup Stevana Jovetića i Marka Baše zbog povreda.

Čak osam igrača Crne Gore moglo bi da propustri meč sa Švajcarskom ukoliko dobije žuti karton u petak pa će Brnović morati i o tome da vodi računa jer je njegovoj ekipi potreban dobar rezultat u obe utakmice.

Trener Engleske, Fabio Kapelo najavio je da će njegov tim ići na pobedu u Podgorici.

"Treba da pobedimo u utakmici a ne da igramo na nerešeno. Velika je greška kada se igra na nerešeno jer tada niste skoncentrisani na utakmicu, kada branite rezultat možete napraviti grešku
", rekao je Kapelo.

Engleska nije nastupala na prethodnom Evropskom šampionatu pošto je u odlučujućoj utakmici poražena kod kuće od Hrvatske sa 3:2.

Beta

Pogledajte još