Akcija "Đaci vas mole, usporite pored škole!"

Upravo iz ove škole je i pobednik konkursa „Dajte zebri ime“ u okviru kojeg su đaci tokom prošle godine pomagali da maskota akcije dobije ime. Zebra se od sada zove Zebranko Brinić, a pobednica konkursa je Lara Jugin, učenica drugog razreda OŠ „Sveti Sava“. Generalni direktor JKP „Parking servisBoban Kovačević, poklonio je Lari bicikl i rolere i napomenuo da kao pravi učesnik u saobrćaju vodi računa o saobraćajnim propisima i nosi fluoroscentni prsluk kako bi je vozači lako uočili na ulici.

Kao i prethodnih godina, prvacima osnovne škole „Sveti Sava“ predstavnici JKP „Parking servis“ i Uprave saobraćajne policije, su kroz polučasovnu edukativnu predstavu predstavili osnove ponašanja u saobraćaju.

Prilikom početka novog ciklusa akcije, generalni direktor JKP „Parking servis“ Boban Kovačević istakao je važnost bezbednosti dece u saobraćaju, zbog čega je „Parking servis“ i pokrenuo ovu akciju.

(old_image)

Za protekle četiri školske godine podelljeno je više od 60.000 fluorescentnih prsluka đacima prvacima. Svake godine akcija je sprovođena u svim osnovnim školama u Beogradu. Održano je ukupno 600 edukativnih predstava o ponašanju u saobraćaju. Pioniri ove akcije sada su već peti razred i svi mogu da budu ponosni na njih i njihovo poznavanje saobraćaja.

Od ove godine u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”, pored edukativnog predavanja i deljenja fluoroscentnih prsluka za 15.000 pravaka, uvodi se i bezbednosna signalizacija u zoni škola, počevši od OŠ "Sveti Sava". Projekat je završen i uskoro će ova škola dobiti sigurnosnu signalizaciju u okruženju školskog dvorišta. Planirano je i postavljanje sigurnosne signalizacije u okolini još 20 osnovnih škola u Beogradu.

Javno komunalno preduzeće „Parking servis“ 2007. godine pokrenulo je akciju o bezbednosti dece u saobraćaju „Đaci vas mole, usporite pored škole“. Akciju su nesebično podržali Grad Beograd, Uprava saobraćajne policije i mediji, bez čije pomoći akcija ne bi imala efekta.

Pogledajte još