Dačić: Ujedinimo glasove

BEOGRAD, 08. maj 2008. (FoNet) - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić pozvao je građane Srbije da 11. maja glasaju za koaliciju SPS, Partije ujedinjenih penzionera i Jedinstvene Srbije i tako isprave i pobede sve nepravde koje se čine Srbiji, ali koje postoje i u samoj državi.

"Mi se zalažemo za nacionalno i državno odgovornu vladu, ali za vladu koja će u Srbiju vratiti princip socijalne pravde. Mi ćemo učiniti sve za Srbiju, ali tražimo od te iste Srbije da bude pravedna za sve građane", rekao je Dačić u predizbornoj poruci građanima Srbije.

On je istakao da u Srbiji ima milion nezaposlenih, da radnici nemaju prava, a sindikat nema prava da potpisuje kolektivne ugovore, da pola miliona ljudi ima penziju manje od 9.000 dinara, a pola miliona nema zdravstenu knjižicu, kao i da su školarine po 1.000 evra za godinu.

"Postoji samo jedan dana u četiri godine kada je glas radnika iste važnosti kao poslodovca, glas običnog čoveka isti kao glas vrhunskog politčara. To je dan kada su izbori. Pozivamo sve da ujedinimo naše glasove i da time ispravimo i pobedimo sve nepravde", rekao je Dačić.

Pogledajte još