Kenguri misle da zaslužuju više poštovanja

ERINGEN, 13. juna 2006. (Beta-Rojters) - Australijanci se nadaju da će njihova početna pobeda nad Japanom na Svetskom prventvu u Nemačkoj ubediti sumnjičave da ova reprezentacija predstavlja važan faktor u sportu koji se u toj zemlji tek razvija.
Australija je zemlja u kojoj se uspeh u sportu doživljava kao uobičajena stvar. Reprezentativci ove zemlje osvajali su skoro sve medalje, takmičenja ili kupove koji postoje u sportu - ali apsolutno ništa u fudbalu. Taj sport u Australiji ima sasvim skromnu podršku kada se uporedi s pažnjom koju dobijaju druge varijante fudbala, nekoliko takmičenja u ragbiju, a leti su tu kriket, tenis, golf i plivanje.
"Fudbalenguri" su u prošlosti pobeđivali Brazil, Francusku i Englesku, ali su se pre ovog šampionata samo jednom plasirali na Mondijal, i to 1974. godine, kada nisu uspeli da zabeleže nijednu pobedu, niti da daju gol.
Sve se to promenilo juče u Kajzerslauternu, u utakmici u kojoj su u poslednjih osam minuta postigli tri gola i preokrenuli rezultat od 0:1 do 3:1, i tako podgrejali nade da mogu da se plasiraju u drugo kolo turnira u Nemačkoj.
"Poprilično smo šokirali svet jučerašnjom pobedom, a naročito načinom na koji smo je završili. Rezultat zaista baca pozitivno svetlo na ovaj sport u Australiji", rekao je pomoćni trener
reprezentacije Grem Arnold. On je dodao da rezultat pokazuje da Australija ne sme da se doživljava olako i da je sada zaslužila više poštovanja.
Australija sledeću utakmicu u grupi igra u nedelju protiv Brazila, aktuelnog svetskog prvaka. Južnoamerički tim je apsolutni favorit, ali je Arnold rekao da će Brazil sada sigurno obratiti pažnju na njegovu ekipu.
"Mislim da će Brazil sada biti oprezniji. Naša završnica u utakmici s Japanom definitivno nije bio incident", rekao je Arnold.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.