Slovenija hoće pobedu protiv Srbije

"Imamo motiv da napredujemo i da popravimo neke stvari koje nisu bile prema očekivanjima u poslednje vreme. Činjenica je da se igra kvalifikaciona utakmica, koja donosi bodove i tu motivacija ne bi smela da bude sporna", kazao je Kek, a preneo sajt Fudbalskog saveza Slovenije.

On je dodao da reprezentacija Slovenije, takođe, ima želju da prekine tradiciju bez pobede u susretima sa selekcijama iz bivše Jugoslavije.

Slovenija će sutra u 20.45 u Mariboru biti domaćin Srbiji u poslednjoj utakmici kvalifikacione Grupe C za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Za domaću selekciju ovaj meč nema rezultatski značaj, dok je Srbiji neophodna pobeda kako bi prestigla Estoniju i kao drugoplasirana se plasirala u baraž. Prvo mesto obezbedila je Italija.

"Pitam se da li bi nama neko pomogao u takvoj situaciji? Da li bi nama neko nešto dao", rekao je Kek.

Selektor Slovenije najavio je da sutra neće biti prostora za "eksperimentisanje" u igri njegove ekipe.

"Time ćemo se baviti u pripremama za idući ciklus kvalifikacija. Sutra želimo povoljan ishod utakmice. Tražim angažovanu i borbenu igru, uz zalaganje i taktičku disciplinu", dodao je on.

Kek je naveo da će reprezentativci Srbije biti "maksimalno motivisani" i da će zato njegovi igrači morati da odgovore sa "istom agresivnošću".

Slovenački navijači najavili su da će bojkotovati sutrašnju utakmicu pošto smatraju da je cena najjeftinijih ulaznica od 10 evra previsoka, dok je Fudbalski savez Srbije apelovao na navijače iz svoje zemlje da ne putuju u Maribor zbog suspenzije Evropske fudbalske federacije koja je na snazi od incidenta u Đenovi i duela sa Italijom pre godinu dana.

Beta

Pogledajte još