Mladić u bolnici

BEOGRAD, 10. oktobar 2011 - "Mladiću je bilo loše zbog čega je lekar uradio pretrage, a pošto ništa nije nađeno, prebačen je u bolnicu i data mu je infuzija", rekao je Šaljić.

U Tribunalu nisu ni demantovali ni potvrdili ovu informaciju, prenosi FoNet.

Jutarnji, međutim prenosi pisanje Dnevnog Avaza koji tvrdi da je Mladićevo zdravlje vrlo loše, da su ga u pritvoru čak oživljavali, da jedva govori, često bunca i spominje suprugu. Sarajevski list postavlja pitanje da li će Mladić uopšte dočekati kraj suđenja.

Zanimljivo je da je tvrdnje Dnevnog Avaza odmah preneo Jutarnji, ali tokom dana to nije učinio nijedan srpski medij. Tom temom se, naime niko i nije bavio. Tek u večernjem terminu neki elektronski mediji su spomenuli da je Mladić u bolnici, ali kako su naveli, zbog navodne upale pluća.

Na probleme sa zdravljem Mladić se požalio i na statusnoj konferenciji koja je održana prošle nedjelje u Tribunalu. Rekao je da mu se pokrenuo kamen u bubregu, pa su stražari morali da mu pomognu da ustane i obuče se.

Nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske zatražio je i da ga pregledaju lekari koji su ga lečili u Srbiji od 1996. do 1998. godine i koji su upoznati sa njegovom dijagnozom.

Mladić je rekao da hoće da se leči i da ne usporava proces, jer želi da dođe do istine.

Glavni Mladićev advokat Branko Lukić rekao je ranije da će se odbrana generala obratiti Republici Srpskoj ako vlasti u Srbiji uskoro ne odluče o formiranju lekarske komisije koja bi pregledala Mladića, javila je Srna.

Pogledajte još