Zaid na golu Saudijaca u prvoj utakmici

MINHEN, 13. juna 2006. (Beta-Rojters) - Selektor Saudijske Arabije, Markos Paketa, rekao je danas da će u prvoj utakmici tima na šampionatu braniti Mabruk Zaid, a ne Muhamed Al Deajea, svetski rekorder po reprezentativnim nastupima.
"Na golu će biti Mabruk Zaid i tu nema nikakve tajne, igraćemo u formaciji 4-4-2", rekao je brazilski stručnjak.
Al Deajea igrao je na sva tri prethodna Mondijala na kojima je učestvovala Saudijska Arabija, a za reprezentaciju je igrao 181 put. Pozvan je da se vrati u nacionalni tim ove godine, posle serija povreda koje su mučile Zaida.
Paketa se, međutim, odlučio na kraju za Zaida, koji je prošle godine bio jedan od nominovanih za nagradu za najboljeg igrača Azije. 
Selektor je dodao da u timu nema nikakvih povreda i da je spreman da igra s reprezentacijom Tunisa, poznatom po brzini i markiranju.
Iskusni kapiten Sami Al Džaber oporavio se od povrede butnog mišića i spreman je da igra na svom četvrtom Svetskom prvenstvu. Od gripa se oporavio vezni igrač Muhamed Nur.
"Svi igrači su spremni i shvataju važnost utakmice. Imamo dobrog trenera i psihički smo spremni", rekao je Nur.
Ako žele da se plasiraju u drugi krug, Saudijci moraju u sredu da pobede Tunis, najslabijeg protivnika na turniru. Posle toga sastaju se sa Ukrajinom i Španijom.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.