Astrolog Jorgovanka Tabaković

Predsednik Boris Tadić rado priča o tome da je bio i prodavac novina, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ne krije da je prao prozore u inostranstu... Spisak je dugačak, a njemu se od pre neki dan pridružila i poslanica SNS i šef ekonomskog tima te stranke Jorgovanka Tabaković koja je bila astrolog.

Jorgovanka je ispričala za "Kurur" kako je pre osam godina, kad je njena porodica zapala u tešku finansijsku krizu, od muke počela da se bavi i astrologijom! Jorgovanka je posle smene vlasti 2000. godine, počela da se interesuje za astrologiju. Kad je izašla iz vlade, kaže da joj bilo teško, porodica je zapala u ozbiljnu finansijsku krizu.

- Imala sam tri studenta u kući, a jedva smo sastavljali kraj s krajem. Pokojnom mužu Draganu cigare sam kupovala na čekove - priča Tabakovićeva.

- Tako sam 2002. godine počela da čitam knjige o astrologiji, da pokušam da rastumačim neke stvari. Kupila sam knjigu Mileta Dupora, a onda sam sa interneta skidala programe za izradu natalnih karata - kaže Tabakovićeva.

Jorgovanka kaže da izradu horoskopa ne smatra veštičarenjem i vračanjem, ali priznaje da joj je horoskop otkrio i nešto što nije želela da zna.

- Jednog dana kaže mi u šali moj pokojni Dragan, aludirajući na jednu predstavu: „Grozdana, pogledaj u to tvoje gumno da vidiš kad ću da se izvadim iz krize.“ I on je tad bio bez posla. Pogledam mu horoskop, i imam šta da vidim - sve sami kvadrati u njegovoj natalnoj karti, što je veoma loše. To se desilo u martu 2006, a u aprilu te godine konstatovali su mu rak. Tad sam prestala da gledam horoskop - priča Tabakovićeva.

Svoje znanje ne zloupotrebljava u politici. Tvrdi da svojim kolegama iz stranke nikada nije "proricala budućnost".

- Ne gledam na taj način, da vidim rejtinge i ko će da pobedi na izborima - tvrdi Tabakovićeva.

Nekadašnji predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković je svojevremeno, po savetu astrologa "tempirao vreme" da uđe u Skupštinu 23. jula 2006. tačno u 2.55, kako bi uticaji planeta na osamostaljenu državu bili povoljniji. Misija mu je bila da se Srbija "rodi" u znaku Lava, s podznakom u Raku.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.