Orlići bez golova sa Dancima

Posle pobeda u prva dva kola, mladi fudbaleri Srbije su drugi put u poslednja dva dana odigrali nerešeno. U petak su u Skoplju protiv Makedonije odigrali 1:1, a do pobede nisu uspeli da dođu ni danas protiv Danske, koja će našem timu biti najveći rival za osvajanje prvog mesta u grupi.

Protiv snažnih i fizički dobro pripremljenih Danaca, reprezentativci Srbije nisu uspeli da nametnu svoj stil igre. Samo na trenutke imali su inicijativu, ali bez pravih prilika za postizanje gola.

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Janković suprotstavio je Danskoj tim sa jednim napadačem i pojačanim srednjim redom. Kasnije je u igru uveo Lazara Makrovića umesto Milunovića, ali njegov debi u nacionalnom dresu nije doneo preokret u igri.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama mladi fudbaleri Srbije će igrati 15. novembra u gostima protiv Severne Irske.

Srbija vodi u grupi sa osam bodova iz četiri utakmice, dok je Danska druga sa jednim bodom manje, ali i jednom utakmicom manje. Severna Irska je iz tri utakmice osvojila četiri boda, Makedoniuja ima jedan bod iz jedne utakmice, dok su Farska Ostrva jedan bod osvojila iz četiri utakmice.

Srbija: Aleksić, Miljković, Gudelj, Nastasić, Mladenović, Medojević, Ignjovski, Lazović, Đuričić, Milunović (L. Marković), M. Šćepović (Despotović).

Danska: Feste, Nilsen (K. Hansen), Okore, Vestergard, Lauridsen, Albek, Dilejni, Laudrup (Kristofersen), E. Larson, Jensen (Vikman), Falk.

FoNet

Pogledajte još