TV nadražaji

U reality show emisiji Farma, koja se u Srbiji još ne prikazuje, a pobudila je veliku pažnju hrvatske javnosti, voajerski nastrojeni gledaoci već nekoliko nedelja mogu da gledaju brižno odabrane učesnike kako u uslovima od pre 200 godina muku muče s održavanjem higijene, spavanjem na slamnatim krevetima ili nedostatkom seksualnih aktivnosti. 

Producenti su za Farmu odabrali većinom misice, i to veoma obdarene kad je reč o grudima. Aleks i Hana imaju silikone, Jelena ih rado pokazuje iako je, kako konstatuju hrvatski mediji, "skroz ravna",  a Stefani "ispadaju na sve strane, kakav god brus stavila".

U Farmi su Dvina i Ivana jedine devojke koje nemaju ni velike ni veštačke grudi, a i ne ispadaju im, ni slučajno.

Ankete pokazuju da ni gledaoci nisu baš licemerni i ne tvrde da im sve to teško pada. Naprotiv, kažu da je pogled primamljiv, bez obzira da li je reč o prirodnom ili silikonskom poprsju. "Ko bira, masturbira", kaže stara poslovica, a građani s osmehom odobravaju.

Floskula "Želim da me svi vide u pravom svetlu", na kojoj insistiraju svi učesnici svih reality show emisija, već je izlizana i prožvakana. Ipak, i dalje tvrde da "samo žele da dokažu kako su normalni i super ljudi".

Na kraju, veoma su svesni da zbog samopromocije nije na odmet tu i tamo u nečije ruke uvaliti ponešto od aduta. A sve, naravno, u službi samopromocije, koja je u Hrvatskoj postala najunosnije zanimanje posle menadžera.

N. D. 

Pogledajte još