Orlovi pali u Sloveniji

Jedini pogodak na utakmici postigao je Dare Vršič u 45. minutu iz slobodnog udarca sa više od 30 metara.

Srbija je kvalifikacije završila na trećem mestu u C grupi, iza prvoplasirane Italije i drugoplasirane Estonije, koja će igrati u baražu.

Treći put zaredom reprezentacija Srbije će propustiti šampionat Evrope, i posle neuspeha Partizana, Crvene zvezde i Vojvodine u klupskim takmičenjima, više nema dileme da je fudbal u našoj zemlji sve dalje od evropskog vrha.

U meč koji su morali da dobiju, najbolji fudbaleri Srbije ušli su isuviše bojažljivo i opezno. Stiče se utisak da im je plan bio da dočekaju grešku slovenačkih reprezentativaca, a ne da ih agresivnom igrom nateraju da je naprave.

Uprkos takvoj igri, reprezentacija Srbije je u prvom poluvremenu imala dve-tri poluprilike, ali ne i pravu šansu za postizanje gola.

(old_image)

Istini za volju, nisu je imali ni Slovenci, ali su oni ipak uspeli da postignu pogodak, zahvaljujući lošem postavljanju našeg golmana Bojana Jorgačevića.

Vršič je izveo slobodan udarac gotovo "iz publike" i najverovatnije je želeo da centrira, ali je pogodio rašlje našeg gola.

U drugom poluvremenu reprezentacija Srbije je bila nešto angažovanija i u 64. minutu dobila je priliku da se vrati u meč, ali je Nemanja Vidić veoma loše izveo jedanaesterac i Samir Handanović mu je uhvatio "živu loptu".

To je bio kraja nadanja da bismo ipak mogli da zabeležimo pobedu i obezbedimo baraž, jer se izabranici Vladimira Petrovića do kraja utakmice nisu oporavili od tog šoka.

Večerašnju utakmicu najduže će, verovatno, pamtiti kapiten našeg tima Dejan Stanković, koji je 102. put igrao u dresu sa nacionalnim grbom i tako izjednačio rekord Sava Miloševića, ali je umesto slavlja doživeo još jedno veliko razočaranje.

OBAVEZNO PROČITAJ
: Ko će sve ovo da plati

Slovenija:
Handanovič, Brečko (Ilič), Šuler, Cesar, Ljubijankič, Jokič, Kirm, Radosavljevič, Bačinovič (Krhin), Vršič (Birsa), Matavž.

Srbija: Jorgačević, Ivanović, Subotić, Vidić, Kolarov, Stanković, Petrović (Pantelić), Jovanović (Krasić), Ninković (Milijaš), Tošić, Mrđa.

FoNet

Pogledajte još