2Faces of Japan

2Faces, 2Friends, 2Floors, 2Much differences... Lica, znaci, fasade... Četvrtak, 8. maj... od 20.00 pa dok Miško Plavi bude inspirisan...

U galeriji "Progres" neviđena gužva - svi koji se bave fotografijom na bilo koji način, i oni koji misle da se bave, pa i oni koji će se tek možda bavitii, ljubitelji dobre fotografije i lepih umetnosti došli su da vide izložbi, Nebojšu, jedni druge, da budu viđeni, jednom rečju, biti na izložbi Nebojše Babića znak je statusne pripadnosti, i to nije slučajno i sasvim je opravdano.

Deset dana aprila meseca 2008. godine bilo je dovoljno Nebojši da oseti, zabeleži, prenese utiske, i mnogo više od utisaka, s putovanja i boravka u Japanu, jednoj od najegzotičnijih zemalja na zemaljskoj kugli. Ili kako kaže Marta Vukotić-Lazar u likovnom osvrtu u katalogu: Oni koji veruju da je i "sam život jedno putovanje", kao i da "put poetske misli vodi na Istok", prepoznaju u Babićevim 2F fotografijama poruku da se ka ostvarenju "našeg mogućeg", ne smemo nigde trajno usidriti, pa ni na Balkanu.

Osnivač  kreativnog  "Orange" studija za primenjenu fotografiju i vizuelne komunikacije i "O3one", multimedijalnog umetničkog projekta koji uključuje rad renomirane i visokoreferentne istoimene galerije, Nebojša je neko ko je kreirao našu likovnu scenu, pogotovo kad je u pitanju fotografija i njena primena u dizajnu, u najširem značenju te reči. I možemo samo da mu kažemo jedno veliko - HVALA - što je nesebično delio s nama sva svoja dostignuća, evo, već jednu celu deceniju. (Zar ima toliko? Ima, ima, možda i više.)

Naravno da se veče pretvorilo u krajnje neobaveznu žurku, uz muziku, piće, lepe devojke i fotografije 2Faces of Japan.

Izložba traje do 18. maja 2008. godine, što znači da će biti otvorena i za Noć muzeja i mi vam je iskreno preporučujemo!

Dragan Kljajić

Pogledajte još