Bosanci i Hrvati u baražu

Bosna i Hercegovina je povela golom Edina Džeka u 40. minutu, a Francuska je izjednačila pogotkom Samira Nasrija iz penala u 80. minutu.

Tako su Francuzi zauzseli prvo mesto u D grupi sa 21 bodom, a BiH je ostala druga sa bodom manje.

U drugoj današnjoj utakmici D grupe Albanija i Rumunija igrali su u Tirani nerešeno 1:1. Albanci su poveli golom Salihija u 24. minutu, a izjednačio je Luhin u 77. minutu.

Rumunija je zauzela treće mesto sa 14 bodova, Belorusija je četvrta sa 13, Albanija peta sa 9, a Luksemburg šesti sa 4 boda.

Fudbaleri Grčke direktno su se plasirali na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. Godine pošto su večeras u kvalifikacionoj Grupi F pobedili Gruziju u gostima sa 2:1.

U baraž se sa drugog mesta plasirala Hrvatska koja ima isti broj bodova kao i Grčka, ali lošiji međusobni skor.

Gruzija je povela protiv Grčke golom Davida Targamadzea u 19. minutu, a plasman Grcima doneli su Jorgos Fotakis golom u 79. i Angelos Haristeas u 84. minutu.

Hrvatska je pobedila u Rijeci Letoniju sa 2:0 golovima Eduarda u 66. I Marija Mandžukića u 72. minutu.

(old_image)

Posle završenog prvog dela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012. godine poznato je 12 od 16 učesnika turnira koji će se idućeg leta održati u Poljskoj i Ukrajini.

Pored reprezentacija domaćina - Poljske i Ukrajine, plasman u završnicu obezbedili su pobednici devet kvalifikacionih grupa - Nemačka, Rusija, Italija, Holandija, Grčka, Francuska, Engleska, Danska i Španija, kao i najbolja drugoplasirana selekcija - Švedska.

Osam reprezentacija koje su zauzele drugo mesto u svojim grupama igraće u baražu. Žreb za doigravanje obaviće se u četvrtak, a u njemu će se naći Turska, Republika Irska, Estonija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Portugal i Češka.

Prvi mečevi baraža igraće se 11. ili 12, a revanši 15. novembra.

Evropsko prvenstvo održaće se od 8. juna do 1. jula.

Pogledajte još