Stefanović (ni)je nudio podelu Kosova?

Stefanović je u izjavi za agenciju Beta demantovao te navode i nazvao ih "tendenciozno smišljenom vešću kojom Priština želi da oteža poziciju Srbije".

Grajčevci, politički savetnik premijera Kosova, kazao je da mu je Stefanović to ponudio tokom neformalnog razgovora na jednoj od rundi pregovora.

"Približio mi se (Stefanović) i rekao mi je: 'Postavite granicu gde treba da bude i mi ćemo vas priznati dan kasnije'", kazao je Grajčevci za TV Klan Kosova.

Savetnik kosovskog premijera dodao je da podela Kosova nije pominjana tokom zvaničnih razgovora dve delegacije u Briselu, ali da je u kuloarima Stefanović to ponovio više puta.

Stefanović je naveo da je Priština tendenciozno lansirala vest da Beograd nudi priznanje nezavisnosti Kosova u zamenu za sever u nameri da oteža poziciju Srbije.

"Naravno da to nisam rekao, jer je za Srbiju neprihvatljivo priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Sva druga rešenja će biti predmet budućeg dijaloga i najviše će se pričati o rešavanju problema severa Kosova"
, rekao je Stefanović.

PRIŠTINA, 12. oktobra 2011. (Beta)

Pogledajte još