Koji si tip građe? Izračunaj!

Nisi zadovoljna svojim odrazom u ogledalu, a iz kabine u prodavnicama uglavnom izlaziš vraćajući naramak stvari koje si isprobavala - krajnje je vreme da promeniš pristup. Tvoje telo nikako ne bi smelo da bude razlog za očaj jer uvek možeš da ga oblikuješ vežbanjem, odgovarajućim načinom ishrane ili naprosto odećom koja će laskati tvojoj figuri.

Izbor modela i krojeva koji ti najbolje odgovaraju zapravo je mnogo jednostavniji nego što misliš. Dovoljno je poznaješ svoje mere i da nastojiš da ih vizuelno uskladiš kako bi delovale proporcionalno. Dakle, ako si tip kruške i imaš male grudi i veće bokove, onda odaberi košulje s volanima, široke kragne i sve što će gornji deo tvog tela učiniti vizuelno većim, odnosno proporcionalnim s bokovima.

Naravno, malo će se nas 100 odsto pronaći u jednom od pet tipova jer smo ili visoke ili niske, imamo duge ili kraće noge i trup i tako dalje. Uosatalom, kad je reč o našem sopstvenom telu teško je biti objektivan i uglavnom smo previše kritične. Zato je najbolje problemu pristupiti egzaktno i uzeti metar u ruke! Sajt thebestshophr.com, savetuje kako to najlakše uraditi.

Potrebno ti je: zapisani rezultati merenja grudi, struka i bokova, digitron, papir i olovka.

Podeli obim bokova sa obimom struka (bokovi/struk)
Podeli obim grudi sa obimom struka (grudi/struk)
Podeli obim struka sa obimom bokova (struk/bokovi)
Podeli obim struka sa obimom grudi (struk/grudi)

Kako da se izmeriš:

- Meri se nakon jela, ručka ili večere, kako bi brojke bile što realnije, a kod merenja uvek izdahni.
- Izmeri grudi opasujući se metrom ispod pazuha preko sredine grudnog koša što je obično na bradavicama.
- Širina struka meri se postavljanjem metra 2,5 centimetra iznad pupka.
- Bokove meri na mestu gde su najširi.

REZULTATI:

Jabuka - ako je rezultat odnosa obima struk/grudi ili struk/bokovi veći od 0,75 a grudi šire od bokova
Kruška - ako je rezultata odnosa bokovi/struk veći od 1,25 a odnos struk/grudi je iznad 0,75
Peščani sat - ako se odnos obima grudi i bokova razlikuje plus - minus do pet centimetara, a razemer struk/bokovi i struk/grudi je manji od 0,75.
Pravougaonik - ako je razmer struk/bokovi i struk/grudi iznad 0,75 a obim grudi i bokova se razlikuje za plus - minus do pet centimetara.
Jagoda - ako je razmer obima grudi/struk iznad 1,25 a odnos struk/bokovi veći od 0,75

(old_image)

Kruška

Bokovi i bedra centralni su deo tvog tela na koji treba da se fokusiraš kako bi odvratila pažnju od oblih bedara na gornji deo tela. Drugim rečima, gornjem delu moraš odećom da daš na volumenu (volani, krojevi sečeni ispod prsa i sl. kako bi tvoj struk izgledao još uži, a bokovi i guza bili u simetriji s grudim košem i ramenima. Ovaj tip građe je poznat i kao trougao.

Jagoda

Široka ramena i/ili velike grudi i uski bokovi ono su što se danas smatra najpoželjnijom telesnom konstrukcijom. Uski bokovi i široka ramena mogu ti dati atletski, pa čak i dečački izgled. Pune suknje i pantalone širokih nogavica dodače ti obline tamo gde možda nedostaju i uskladiti tvoje telesne proporcije. Ovaj tip građe je poznat i kao obrnuti trougao.

Pravougaonik

Ramena i grudi su ti iste ili otprilike iste veličine kao i bokovi, struk nije naglašen i samo je 2,5 do 20 centimetara uži od grudi. Imš snažnu figuru i kad se gojiš višak se ravnomerno raspoređuje po telu. Ovakva građa je inače tipična za žene kako stare, nakon porođaja i kad se debljaju. Trik je u tome da naglasiš struk kako bi dobila obline i da nosiš suknje iznad ili do kolena, nikako duže.

Pešcani sat

Ova vrsta građe smatra se idealnom zbog skladnih proporcija. Gornji i donji deo tela su u istoj meri, a za razliku od kruške i jagode kod tebe ne postoji deo tela koji odvlači pažnju. Osim tvog uskog i ženstvenog struka, naravno. Idealna si lutka za odevanje jer se kreatori ubijaju od posla kako bi svojim krojevima stvorili upravo ovakvu konstrukciju za svaku ženu. Tebi sve dobro stoji, a strukiranim krojevima i kaiševima naglasićeš svoju ženstvenu figuru.

Jabuka

Tebi kao da se sve skuplja oko struka zbog čega gornji deo tvog tela izgleda veći od donjeg. Često se ova građa pogrešno smatra bujnom i rezervisanom samo za one sa prekomernom težinom, međutim, isti tip građe imaju Anđelina Džoli i Nikol Kidman. Izduži svoje telo dekolteom isečenim u V i dugačkim, okomito postavljenim printom i detaljima.

Pogledajte još