"Žene" pokazale kako se pravi makijato

Osim zadatka da predstave ovaj čarobni aparat, pet šarmatnih voditeljki su imale priliku i da među prvima u Srbiji, probaju Nescafe dolce gusto kafu iz ovog aparata. Kažu jako im se dopada.

Svi gosti su se upoznali sa potpuno novim konceptom pripreme kafe ali i saznali mnogo zanimljvih podatke o tome kakve navike imamo mi srbi u vezi ovog rituala bez kog mnogi ne mogu ni da zamisle dan.

Ako ste se pitali po čemu smo to mi srbi prvi u regionu, evo odgovora: po broju šoljica ispijene kafe dnevno. Prema istraživanju više od 70 % građana Srbije pije i nekoliko šoljica kafe dnevno.

Ko o kafama zna bolje od profesionlanog bariste? Pa je tako jedan od predstavnika ovog zanimanja kao stručnjak, prisutnima objasnio specifičnost pravljenja dobre kafe, opisujući put od zrna do šoljice kafe, i otkrio da je tajna nescafe dolce gusto aparata u jednostavnosti. U njemu svako može da napravi vrhusnku kafu i to za manje od jednog minuta.

Osim ovog edukativnog dela imali smo priliku da probamo raznovrsne ukuse kafe koje su nam pripremale domaćice.

Mariju Kilibardu smo pitali koja joj je omiljena kafa iz Čarobnjaka: Nataša mi je spremila savršen makijato . Ovaj trobojni napitak lepo izgleda, što je nama jako važno.Ja volim kafu sa mlekom koja i nije baš najsjanije rešenje za žene koje imaju problem sa celulitom , jer miks laktoze i kofeina ,ne vljaja. Ali uživam zaista jer ja obožavam kafu, zbog njenog ukusa, ne zbog dejstva.Makijata mogu da popijem , pet, šest na dan .

Da li znate da je čuveni francuski pisac Onore De balzak pio čak 60 šoljica kafe dnevno, jer je mogao da piše samo noću...

Ako vam se pripije espreso, kapućino ili makijato ne morate da trčite do najbližeg kafića, već to možete i u svom toplom domu uz Čarobnjaka za kafu“.

Pogledajte još