Jinx u Fridi: Bilo je sve po mom

Gdegod da ih baciš, Jinx se na noge dočekaju. Lepo im leži Dom omladine ali su „domaći“ i u sasvim drugačijoj „Fridi“ gde se i jede i pije, ali i svira bez stage-a, tik uz fanove.

Popularan prostor u „Beton hali“ ima kontinuitet dovođenja poznatih izvođača sa prostora bivše Jugoslavije. To su, uglavnom, oni koje i pamtimo još iz tih vremena ali su Jinx, pogotovo poslednjih godina, stekli respektabilnu bazu obožavalaca u Srbiji i sasvim se lepo uklapaju u tu priču.

Odlično su bili raspoloženi za svirku na kojoj te ni metar ne deli od prvog borbenog reda a fotograf može klavijaturisti u dirku da se unese. Publika – standardno polarizovana za ovaj prostor, međutim, čim je krenula „Da smo se voleli manje“ oni sa viljuškama i noževima odoše u drugi plan.

Među najopuštenijima je bio Sergej „aj’ slikaj me još jednom“ Trifunović – pevao je, nazdravljao, na bisu čak i ljubio ruku pevačici Yayi.

„Smijem se“, „Pored mene“, pa sjajna „Pravo“ sa još uvek aktuelnog „Diksilenda“ – mnogo toga popularnog vrlo brzo je servirano na muzičkom meniju. Osmočlani bend razigran, Yaya na bini đuska sa obožavateljkama a tek kada je zvuk perkusija najavio „Tamo gdje je sve po mom“... Prva među jednakima, ova tema iz 2001. je, bilo gde da nastupaju, pik koncerta, nešto što svi znaju i bez poštede puste glas.

Fotogaleriju iz Fride pogledajte OVDE

Spontano su spojeni dueti „Na zub su me uzeli, mama“ i „Klinci su u redu“, a „Na zapadu“ smo se našli dvadesetak minuta posle ponoći. „Na čemu si ti“ je bilo pravo pitanje za neke prisutne („na poslu“, adekvatno odgovara fotograf našeg portala Andrijana Rmuš), a džežerica „Čuvar močvara i trava“ je sačuvana za bis.

„Koliko suza za malo sna“ beše pitanje za kraj koje je ostalo bez odgovora ali je zato Yaya uz osmeh itekako imala odgovor kad su fanovi hteli da joj ubace 20 dinara u majicu -„Treba malo više“.

Sjajna pop svirka i raspoložena Yaya neposredno po završetku nastupa:

-Navikli smo na koncerte u raznim prostorima, čak i kada nas ljudi sasvim okružuju. Nije to nikakav problem, lako se prilagodimo, bitno je da se svi dobro zabavimo. Nastavljamo i dalje da sviramo a što se tiče novog albuma, neće ga biti bar još godinu dana – uspela je da „sastavi“ nekoliko puta prekidana od znanih i neznanih obožavateljki a koncerti kao što je ovaj pokazuju da „fensi“ mesto ne mora nužno da podrazumeva pozere i lažne osmehe u većini i uštogljenu atmosferu.


Pogledajte još