„The Spanks“ u borbi za rokenrol!

Gupu The Spanks Ivan Ivačković osnovao je pre nekoliko godina, kada se, kako je sam rekao „zasitio novinarstva“ i rešio da nađe novi izazov u svom životu. Susret sa dugogodišnjim prijateljem kojeg godinama nije video, Radetom Bogdanovićem, desio se u pravom trenutku za pojavljivanje novog benda, i pravog osveženja na srpskoj muzičkoj sceni. Prvi nastup imali su na Beer Festu 2009.godine, i tada je sa njima na bini bila Gaga Lee, pevačica sa talentom za bas gitaru.

Sada je u bendu, osim Ivana i Radeta i basista Filip Milanović, inače sin Zorana Milanovića, nekadašnjeg basiste grupe Smak.
Da li zbog „prinove“ ili zbog činjenice da je za mikrofonom sada samo Rade, gitarista i autor svih pesama, ali bend sada zvuči mnogo „tvrđe“ i „zategnutije“ nego pre dve godine.

Od ukupno pet pesama koje su „The Spanks“ spremili za novi album, već sada tri mogu da se besplatno skinu na njihovom sajtu, a svih pet mogli smo da čujemo u simpatičnom, „novootkrivenom“ prostoru za ovakve namene, u „Muzeju Jugoslovenske Kinoteke“.

Pre svega, vrlo energično, dinamično i jako. Bez „izdvojenog“ vokala na bini, bilo koja r’n’r trojka teže drži pažnju slušalaca, ali čini se da ovoj trojici muzičara to sasvim dobro ide. Pomalo „sirovo“ i divlje, ali iskreno i „iz stomaka“... Na tragu Cult-a i Stones-a, sa pomalo AC/DC energije... Pesme koje pokreću, i donose novi/stari zvuk na srpsku scenu. Ako su klinci zaboravili, ili nisu ni znali kako treba da zvuči pravi rok bend, ova ekipa to jako dobro zna.

Koliko je svojim pisanjem i poznavanjem muzike Ivan zadužio domaću rok scenu, videlo se i po činjenici da su došli da ga podrže skoro svi koji nešto na našoj rok sceni znače... Bajaga, Đule (Van Gogh), braća Jelići (YU Grupa), Aca Seltik, Vlatko Stefanovski i mnogi drugi. Po onome što se od njih, do sada, može čuti, bend „The Spanks“ ima i čime da opravda ovu podršku.

Pesme „Reason To Live“, „All Mine“ i „Wanna Be?“ možete besplatno skinuti sa sajta www.the-spanks-com.

A kada čujete / pročitate da negde svira bend „The Spanks“... nemojte se dvoumiti!

Pogledajte još