Evropo, čuvaj se Partizana!

Nekadašnji trener bivšeg FMP i jedan od najboljih stručnjaka za rad sa mladim košarkašima, Boško Đokić, vidi svetlu budućnost Partizana.

(old_image)

- Ovo je najbolji start Partizana MTS u poslednjih nekoliko godina, kada je u pitanju regionalno takmičenje. Jedan od razloga je što su mnogo ranije nego prethodnih sezona sastavili tim. A i veoma važna činjenica je da su igrači, koji su stigli u Humsku, momci koji igraju srpsku košarku ili su već bili tu, poput Miroslava Raduljice, Nikole Pekovića, Danila Anđušića, Marka Čakarevića... Nemaju problem adaptacije kao što bi bio slučaj sa stranim košarkašima - priča za "Sport" Boško Đokić.

Odličan stručnjak napominje da će dosta toga u igri tima trenera Vlade Jovanovića zavisiti i od izbora krilnog centra.

- Veoma važno će biti i kako će se Ejsi Lo uklopiti, ali i buduće pojačanje na poziciji četiri. Šampion Srbije ima tri dominantne petice, Raduljicu, Pekovića i Katića, pa im treba još atleta na mestu krilnog centra. Jedan skakač poput StefonaLazmea, Lorensa Robertsa ili DžejmsaGista, odnosno lakši brži igrač koji bi, uz Lučića i Đekića, izneo teret na četvorci. Ne sumnjam da će ga klub iz Humske pronaći.

Na kraju se Boško Đokić osvrnuo i na samu igru crno-belih momaka u prva dva kola.

- Zadržali su sistem, igraju dobrosa fenomenalna tri centra i ako budu dobro šutirali sa spoljnih linija, ne može im niko ništa. Mnogo su jaki u reketu, petice su dominantne i znaju da igraju košarku. Kada neki tim skupi odbranu, a crno-beli budu imali procenat šuta za tri kao u Zagrebu (13-10), stvarno su moćni. Reprezentativac Dragan Milosavljević je sazreo u Humskoj, Danila Anđušića sam trenirao u mlađim selkecijama, ima odličnu ruku... Pred Partizanom MTS je svetla budućnost - završava Boško Đokić.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još