Vidić neizvestan za derbi sa Liverpulom

"Navijači moraju da prestanu da viču 'Hilsboro', jer to ne čini dobro nijednom klubu", rekao je Ferguson aludirajući na tragediju koja se dogodila na utakmici Šefild Vensdej - Liverpul 1989. Godine kada je poginulo 96 navijača "Crvenih", a 766 ih je povređeno.

Ferguson je rekao da utakmica između između ta dva kluba prestavlja vrhunac sezone u engleskom fudbalu.

"Oduvek sam smatrao da je Junajted - Liverpul utakmica sezone u engleskom fudbalu. Potrebni smo jedni drugima i to treba poštovati", preneli su Fergusonove reči engleski mediji.

Nemanja Vidić se oporavio od povrede, a prvu utakmicu od tad odigrao je u utorak za reprezentaciju Srbije.

"Veliko je pitanje da li je Nemanja spreman. On se vratio juče u Englesku i oseća se dobro. Ali utakmica sa Liverpulom je naporna i potrebno je da svi koji igraju budu 100 odsto spremni", rekao je Ferguson.

Trener Liverpula Keni Dalgliš rekao je da će njegova ekipa pokušati da smanji bodovni zaostatak za Junajtedom.

"Dobili smo priliku da smanjimo zaostatak za Mančester junajtedom i na nama je da je iskoristimo. Oni su na mestu gde bi svi želeli da budu, a to je prvo mesto u ligi. O tome ne vredi raspravljati jer svi žele da budu na tom mestu", rekao je Dalgliš.

Dalgliš je ocenio da je Mančester junajted "verovatno najbolja ekipa u Engleskoj".

"Junajted je postavio standarde svima ostalima da ih prate ili prevaziđu, a na nama je da prihvatimo izazov", rekao je Dalgliš.

Utakmica Liverpul - Mančester junajted igra se u subotu od 13.45 časova.

Beta

Pogledajte još