Pešić: Uplašeni smo!

"Dosta smo uplašeni. U napadu je potrebna sigurnost, kreacija, sloboda... Donosimo vrlo čudne odluke u odbrani, nismo koncentrisani i živimo od momenta do momenta. Čekamo da nas publika podrži kao protiv Bajerna", kazao je Pešić posle utakmice 3. kola regionalne Jadranske lige,o kojoj je Zvezda izgubila od Olimpije u Pioniru.

Kako se navodi na sajtu crveno-belih, Pešić je igračima rekao da "ako igraju košarku samo kada im neko peva", onda će doći do rastanka.

"To nije košarka", dodao je on i kazao da je "neverovatno" da njegova ekipa primi 61 poen za jedno poluvreme.

"Ovo je teško objašnjivo, a sa druge strane objašnjenja moraju da se nađu. Na domaćem terenu smo u prvih 20 muinuta dobili čak 61 poen. To su neverovatne stvari i prvi put sam u situaciji da ovo doživljavam. Čudio sam se drugim trenerima kako dozvoljavaju ekipama da primaju toliko poena", kazao je Zvezdin strateg.

Trener Olimpije Sašo Filipovski ocenio je da je utakmicu odlučio sjajan šut njegovih igrača, koji je za dva poena iznosio 70.4 odsto, za tri 62.5 (15 od 24), a za jedan 72.

"Nikako ne mogu da budem zadovoljan sa odbranom, koja je bila katastrofalna. Tražim da primamo oko 70 poena po utakmici. Ovakav šut može da se dobije jednu utakmicu u sezoni. Posle prvog poluvremena plašio sam se da će procenat da se smanji i zato sam tražio bolju igru u odbrani. Srećan sam zbog pobede"
, kazao je Filipovski.

Zvezdi je ovo bio drugi poraz u prve tri utakmice Jadranske lige ove sezone, dok Olimpija ima sve tri pobede.

Beta

Pogledajte još