Sećanje na Tošeta Proeskog (Video)

Danas se navršava četiri godine od tragične smrti Tošeta Proeskog.

PROČITAJ SVE O TEMI: Toše Proeski biografija - Godišnjica smrti Tošeta Proeskog

Makedonski „slavuj“ poginuo je 16. oktobra 2007. u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb - Lipovac, kod Nove Gradiške, a njegovim odlaskom Balkan je izgubio jednog od najboljih pevača na ovim prostorima.

POGLEDAJ VIDEO: Toše Proeski - Feel (Live)

I četiri godine posle njegove smrti, sećanja na Tošeta ne blede. Publika će ga pamtiti po sjajnim pesama, vrhunskoj interpretaciji, čarobnom osmehu i ljudskim kvalitetima koji su ga krasili.

U znak sećanja na „balkanskog princa“ pop muzike, RTS je snimio emisiju pod nazivom „Balkan - sećanje na Tošeta“, koja će biti emitovana večeras u 21.00 na Prvom programu.

Emisija obuhvata dokumentarnu priču o životu i radu tragično nastradalog pevača, ali i svojevrstan muzički šou. Uz pratnju Velikog simfonijskog orkestra RTS, na Tošetove nezaboravne pesme podsetiće najveće zvezde u regionu - Toni Cetinski, Hari Varešanović, Aki Rahimovski, Sergej Ćetković, Kaliopi, Jelena Tomašević, Saša Kovačević, Bora Dugić i druge njegove kolege i prijatelji.

Jedan deo emisije snimljen je u Kruševu i Skoplju, a drugi u studiju RTS u Košutnjaku.

Makedonska pevačica Kaliopi je istakla da će se Tošeta sećati sa osmehom na licu, jer je uvek, poput deteta, bio srdačan, duhovit i nasmejan.

- Toše je imao posebnu harizmu i poseban način interpretacije - rekla je Aleksandra Radović, učesnica emisije „Balkan - sećanje na Tošeta“. - Neću pokušati da uradim ništa bolje od njega, niti drugačije, već da dočaram amtosferu pesme, onako kako ju je on izvodio.

U Novoj Gradiški, gde je Proeski poginuo, godišnjica njegove smrti obeležava se četiri dana.

Iz ovog grada je pre nekoliko dana startovao maraton, kada su njegovi učesnici krenuli na put do Kruševa, dug 860 km. Maratonci bi u Tošetovo rodno mesto trebalo da stignu u nedelju, na godišnjicu njegove pogibije.

Pogledajte još