Vlasnici žele da ukinu ispadanja iz lige

U Premijer ligi takmiči se 20 klubova, a pola njih imaju vlasnike iz inostranstva. Izvršni direktor Udruženja menadžera lige, Ričard Bevan rekao je da bi ova drastična promena mogla da se sprovede ako se još neki tim proda u inostranstvu.

"Postoji već određeni broj klubova sa vlasnicima iz inostranstva koji razgovaraju o tome da se iz Premijer lige izbaci ispadanje i promocija. Ako bismo dobili još četiri ili pet novih vlasnika, to bi moglo da se desi", rekao je Bevan.

Sprovođenje bilo kakve promene u pravilima Premijer lige zahteva saglasnost 14 od 20 klubova.

"Svakako da su o tome pričali vlasnici iz SAD i Azije", dodao je Bevan.

U vlasništvu Amerikanaca nalaze se Arsenal, Aston Vila, Liverpul, Mančester junajted i Sanderlend. Blekburn je vlasništvo Indijaca, a Kvins park rendžers Malezijaca.

Prema sadašnjem sisutemu, poslednja tri tima ispadaju iz lige svake sezone, a u nju ulaze tri tima iz druge.

Bevan je rekao da želi da Fudbalski savez Engleske uvede pravilo koje bi sprečilo da se promeni sadašnji sistem promocije.

"Ako pogledate sportove širom sveta i shvatite da vlasnici žele da pronađu način da zarade, videćete da se većini njih sviđa ideja franšiza. Naročito među američkim vlasnicima žele da postoji situacija franšiza, dakle bez ispadanja i ulaska", rekao je Bevan.

Beta

Pogledajte još