Ninković: Političari nas zloupotrebili!

Fudbal je bio i ostao glavna zabava miliona Srba, najmilije čedo, koje se brižljivo neguje, makar i bio to što zaista jeste na ovim našim prostorima: ispumpana lopta.

S pažnjom se ponekad preteruje, otud se sve vrati kao bumerang. Od voljenja i grljenja ulazi se u novu fazu, koriste se i dozvoljena i nedozvoljena sredstva, prelazi granica ukusa, bilo kako bilo, reprezentacija sedmomilionske zemlje dospela je, posle eliminacije iz Evrope, na stub srama, nema praštanja, puca se iz svih oružja (neko će, možda, reći: “zar pred nju da izlazimo sa crvenim tepisima?”).

Pljušte komentari i znanih i neznanih, ukazuje, između ostalog, i na “lažni patriotizam”, a svih tih dana, od poraza u Mariboru, pa na ovamo, kuva se u stomaku reprezentativca Miloša Ninkovića. Gnev je učinio svoje, reči su izbile, reči koje niko nije mogao da zaustavi.

- Moje su i iza njih stojim, svidele se nekome ili ne – ističe Ninković u razgovoru za “Sport”. - Ispade, posle svega, da je svima teže nego nama igračima?! Ne mogu više da ćutim, ne bih to bio ja, toliko ružnih stvari i izmišljotina je izrečeno i napisano, otišlo je predaleko. Smučilo mi se, osećam se kao građanin drugog reda, svi mi koji smo igrali u Sloveniji postadosmo državni neprijatelj broj 1?! Kompletna pažnja države ophrvane raznoraznim problemima skrenuta je na reprezentaciju Srbije, mi smo krivi za sve?! Uzmite nam i pasoše, uzmite nam sve! Političari nas pljuju i znaju zbog čega to rade, njima je svaki uspeh, ali i neuspeh srpskih sportista odlična prilika da pobegnu od svakodnevice ostalih sfera života. Srpska fudbalska reprezentacija je, dakle, zloupotrebljena ovoga puta, ona je odgovorna za milion gladnih i milion nezaposlenih lica, odgovorna je i za Kosovo...

(old_image)

Poraz se ne veliča, Srbija je doživela fijasko u kvalifikacijama?

- Imali smo kvalitet, nismo ga pretočili u delo, razočarali smo naciju, crta se podvuka, ispod nje je ostala samo jedna reč: katastrofa! Noćima ne spavam, ne mogu da se pomirim sa istinom, da mogu iskočio bih iz kože, nikad mi u životu nije bilo teže. Pa još kad počnu da se vrte priče o lažnom patriotizmu i novcu, dođe mi da eksplodiram – zaključio je Miloš Ninković.

Iz Slovenije doneo povredu

Ninković je povredu iz Slovenije “doneo” u Kijev.
- Dobio sam jak udarac, koleno je u pitanju, nekoliko dana ne treniram, odlazim na terapije, možda je pauza i dobrodošla da odmorim glavu – kaže Ninković.

Budućnost među "orlovima"

Reprezentacija je iznad svega.
- Uvek na usluzi Srbiji – uverava Ninković. - Samo da me proklete povrede zaobiđu i zapaženim igrama u dresu Dinama trasiram put do nje. Odluka je selektorova, kakva god da bude, nema ljutnje.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još