Srbija bez učešća na izboru za Miss univerzum?

Vlasnica agencije "MissYu" Vesna da Vinča u razgovoru za "Blic" smatra da odluku o učešću Srbije ne treba da donese samo ona već i druge institucije u zemlji.

- Što se našeg odlaska na takmičenje tiče, o tome ću odlučiti kada dođe vreme, uz konsultacije s mojom pravnom i finansijskom službom, a potom ću se konsultovati s nadležnim organima iz samog državnog vrha. Ukoliko njih to uopšte interesuje - kaže Da Vinča.

Ona objašnjava da mesto održavanja izbora biraju organizatori mis univerzuma, a lokacija izbora se vrši na osnovu finansijskog interesa sistemom licitacije, a ne po kriterijumu države koja je pobedila.

- Naše kandidatkinje su na ovim takmičenjima predstavljale i zvanični stav države po pitanju Kosova. Rečenica s kojom su sve takmičarke odlazale na pripreme jeste da je Kosovo srpski Jerusalim i da je neodvojivi deo Srbije. Zanimljivo je da su mi devojke po povratku s takmičenja ispričale da nijedna od predstavnica Kosova na takmičenju ne živi u Prištini, odnosno na Kosovu. Osim toga, vidljiva je želja organizatora da predstavnice Srbije i Kosova što više budu slikane zajedno, jer to potvrđuje da su posredi dve države - kaže Vesna da Vinča.

Pogledajte još