Jelena Rozga: Beogradski koncert će biti za pamćenje

Prva dama koja je početkom godine, ispunila u svom rodnom Splitu velelepnu dvoranu „Spaladijum“, pored najave beogradskog koncerta je zvanično promovisala spot za prvonagrađenu pesmu „Razmažena“ sa ovogodišnjeg Splitskog festivala u kom se od nežne devojke u venčanici očas posla pretvara u pravu vamp ženu. Beogradski koncert će se sastojati od hitova sa dva solo albuma, festivalskih pesama a neće izostati ni repertoar Magazina.


Petnaest izuzetno uspešnih godina na estradi, album „Bižuterija“ najprodavaniji u Hrvatskoj, istoimeni hit singl ima više od 10 miliona pregleda na „jutjubu“...Nije čudo što je upravo Jelena Rozga najpoželjnija osoba za predstavnika Hrvatske na Eurosongu naredne godine u Azerbejdžanu, to je rezultat nedavno sprovedene ankete.


Neodlučni ste povodom ponude za nastup na Eurosongu?.

-Zvao me je Tonči Huljić tim povodom – on i supruga Vjekoslava bi, naravno, pisali pesmu. Razmišljam još uvek - veliki je teret predstavljati svoju zemlju u Evropi a ja bi htela da se vratim sa dobrim plasmanom, pogotovo zbog toga što u poslednje vreme ne prolazimo baš dobro. Imam mnogo dogovorenih nastupa do kraja godine, to mi je prioritet.

Šta ćeš nositi na beogradskom koncertu ? -Roba se još radi, izvesno je da ću se dosta presvlačiti. Ja sam pevačica i najbitnije je da otpevam što bolje ali je važno i da imam dobru šminku, frizuru i da napravim malu, slatku modnu reviju. Biće koncert koji će Beograd pamtiti.

Trema ?

-Ima je ali se ne nerviram. Tu je fenomenalna ekipa, znam da će sa tehničke strane sve biti odrađeno kako treba. Ja samo moram da budem naspavana a kad se popnem na binu, trema nestane.

Gosti na koncertu ?

-Psst (smeh).

Potukla si konkurenciju u Hrvatskoj ?

-Sve arene su bile rasprodate, super osećaj. Kada smo planirali turneju „Bižuterija“ bila sam dosta skeptična, nisam mislila da će to tako sjajno da prođe. Pogotovo je u mom Splitu bilo jako emotivno, dosta emocija očekujem i u Beogradu.

Ušla si u svet umetnosti kao balerina, da li ti je to prednost u karijeri ?

-Dosta mi je pomoglo, pogotovo kad je u pitanju disanje. Jako je bitno da pevač zna pravilno da diše i da peva iz dijafragme jer kada imaš šet nastupa zaredom, ako koristiš glasnice, brzo puknu.

Početkom meseca su prokrstarila Evropom – Beč, Zakintos, Frankfurt...

-U Beču je bilo fenomenalno. Imala sam malo slobodnog vremena pa sam prošetala. Volim da pojedem njihovu „sahericu“ više nego išta (smeh). Otišla sam onda u Grčku a pošto mi prijateljica živi u Atini ostala sam tri dana i malo se odmorila. Uskoro idem u Berlin, Švajcarsku... Svugde me ima.

Naručila si sada teleću čorbicu pa da te pitam – kakav ti je režim ishrane na dan koncerta ?

-Tada jedem malo konkretnije (smeh) ali najmanje dva sata pre nastupa. Obavezno je meso na meniju. Ribu najviše volim ali sam onda gladna posle pola sata.

Nikada nemaš problema sa održavanjem kondicije i vitke linije ? -Kad ugrabim slobodno vreme idem na jogu, obožavam je. U poslednje vreme, nažalost, ne stižem da vežbam ali, pošto sam ovog leta radila pet-šest koncerata nedeljno, prštim od energije (smeh).

Da li si uspevala da obiđeš Beograd dolazeći u nekim ranijim prilikama ?

-Slabo, iako sam baš često ovde. Gdegod dođem imam tih nekoliko slobodnih sati koje iskoristim uglavnom da se odmorim kvalitetno. Ima par radnji u Knez Mihailovoj koje volim da obiđem.

Da li postoji razlika između koncerata u Hrvatskoj i u Srbiji ?

-Ništa bitno. Možda je repertoar malo drugačiji – ovde ljudi, recimo, više vole balade kao što su „Ginem“, „Prorok“, „Kasno je“ dok u Hrvatskoj bolje prolaze brže pesme.

Nešto najoriginalnije što je stiglo iz tvojih krajeva je projekat „Tonči Huljić i Madre badessa“...

-Obožavam ih, super su pesme. Kad sam kod kuće i želim da se opustim, stavim taj CD i super mi je. Ne govorim ovako zato što je Tonči u pitanju već što je zaista jako dobro.

Slutim da bi to moglo da se krije pod onim „psst“ kad smo pomenuli goste u Sava centru ?

-Psssssst (smeh) – ostala je (da li ?) zagonetna Jelena Rozga.


Pogledajte još