Čović: Vratili smo 3 miliona, vratićemo i grb!

"Nikome nije cilj da beži od obaveza, ali njihovo ispunjenje mora biti usklađeno sa finansijskim i organizacionim mogućnostima kluba", rekao je Čović na konferenciji za medije.

On je kazao da je za prva dva meseca rada nova uprava Zvezde uspela da reguliše tri miliona evra dugovanja kluba poveriocima.

Čović je istakao i da je jedan od tekućih problema to što grb košarkaškog kluba Crvana zvezda Beograd nije u vlasništvu kluba, već jedne privatne firme, ali je najavio da će to uskoro biti sporazumno rešeno te će grb ponovo postati vlasništvo Zvezde.

U toku je reorganizacija uprave kluba koja će trajati do početka novembra kada bi trebao da bude popunjeno svih 24. mesta u upravnom odboru.

Cilj reorganizacije je da se oporavi KK Crvena zvezda i dođe do višeg organizacionog i sportskog nivoa, rekao je predsednik.

On je rekao da budžet kluba još nije zaokreužen jer su u toku pregovori sa sponzorima i provera klupske dokumentacije da bi se deblokirali računi kluba koji su blokirani od maja 2004. godine.

"Treba da budemo strpljivi jer vreme niko ne može da kupi", kazao je Čović.

Sportski rezultati i ambicije Zvezde su u skladu sa mogućnostima kluba, a uprava ima puno poverenje i pruža maksimalnu podršku treneru Svetislavu Pešiću, kazao je predsednik

Zvezda je imala kontakte sa bivšim košarkašem tog kluba Igorom Rakočevićem, ali sada nije u mogućnosti da ga angažuje, dodao je Čović.

On je apelovao na navijače da podrže klub i u takmičenju regionalne lige i dodao da razume razloge zbog kojih to oni do sada nisu činili.

Crvena zvezda Beograd sledeću utakmicu igra u regionalnoj ligi protiv Cedevite u petak u Beogradu.

Beta

Pogledajte još