Pionir spreman za turske "milionere"

Stari poznanik za novi evroligaški izazov. Košarkaši Partizana MTS će večeras protiv Anadolu Efesa (19.00 - TV RTS) započeti još jednu odiseju u najeminentnijem evropskom klupskom takmičenju, u kojem su za deset godina, zahvaljujući odličnim rezultatima ali i neverovatnoj publici, izgradili jedan od najvećih evroligaških mitova - “Pionir”.

Huk beogradske dvorane “obučene” u crno-belo već godinama uliva ogromno strahopoštovanje svim gostima, bez obzira na to koliko su im pune klupske kase, ili trofejne vitrine. To priznaje i turski velikan koji će večeras poznatu “erupciju” pokušati da ugasi nikad jačim i finansijski vrednijim kolektivom, selektiranim ne samo da preskoči prvu fazu Evrolige već i da uskoči na fajnal-for.

- Anadolu Efes je ekipa sa velikim ambicijama i budžetom, breme favorita je na njihovoj strani - kaže kapiten crno-belih Petar Božić, koji će večeras zakoračiti u osmu evroligašku sezonu. - Međutim, i mi imamo naše želje, ciljeve i očekivanja. Igramo na domaćem terenu, pred punom dvoranom i najboljim navijačima u Evropi, što je naša velika snaga.

Partizan prilikom žreba nije pogledala sreća. Uz dva učesnika poslednjeg fajnal-fora, Makabi i Real Madrid, iz “donjih” šešira izvukao je i dva neverovatno jaka protivnika, koji su prethodnog leta potrošili ne samo za srpske, već i evropske prilike ogromne svote za angažovanje igrača.

- Anadolu Efes i Armani su se znatno pojačali tokom leta. Naša grupa je verovatno najteža u Evroligi. Znamo da nas večeras čeka izuzetno težak duel, ali daćemo sve od sebe da ostavimo što bolji utisak.

(old_image)


Sjajnim rezultatima poslednjih godina crno-beli su prkosili finansijskim gigantima širom Evrope, ali su i navikli navijače na uspehe.

- Ta činjenica se ponavlja godinama. Ova sezona je počela bolje nego prethodne, ali nije to razlog zbog čega su porasli apetiti navijača. Ambicije u Partizanu su uvek na maksimalnom nivou, što je normalno. Spremni smo da se nosimo s tim - dodaje Božić.

Najiskusniji u crno-belom dresu, Dušan Kecman, smiruje loptu pred start Evrolige.

Ambicije su nam na nivou realnih mogućnosti. Nalazimo se u najjačoj grupi u ovom takmičenju, pa bi plasman u Top 16 fazu bio izuzetan uspeh. Međutim, ne gledamo tako daleko, već ćemo po oprobanom receptu ići utakmicu po utakmicu. Prva je sa Efesom, koji se izuzetno pojačao i jedan je od favorita za najviši plasman - objašnjava Kecman, koji se dotakao i NBA lokauta. - Nesumnjivo da će dolazak NBA igrača značajno uticati na Evroligu koja je dobila na kvalitetu. Čini se da baš u našoj grupi ima najviše igrača iz najjače lige na svetu.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još